Gündem Operasyonun kod adı: Şehit Arslan Kulaksız

Operasyonun kod adı: Şehit Arslan Kulaksız

30.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuzey Irak’taki PKK kampları ve Kandil’in hedef alındığı önceki gece yapılan hava harekatına “Arslan Kulaksız” adı verildi. Operasyonun adını bizzat Başbakan Davutoğlu verdi. IŞİD, PKK ve DHKP-C’ye yönelik operasyonlardaki gözaltı sayısı da bin 302’yi buldu

Operasyonun  kod adı: Şehit Arslan Kulaksız

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) önceki gece Kuzey Irak’taki PKK kampları ve Kandil’i hedef aldığı, son günlerde yapılanlar içindeki en kapsamlı hava operasyonuna, Malazgirt’te kızı ve eşinin yanında pusu kurularak haince şehit edilen Binbaşı Arslan Kulaksız’ın ismi verildi. Bombaların üstüne şehit asker ve polislerin isminin yazıldığı operasyonda, örgütün kamufle edilmiş baraka ve mağaraları bile vuruldu. Operasyonun ismini Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun verdiği ve bu talimatı operasyondan önce görüştüğü askeri yetkililere ilettiği kaydedildi. IŞİD, PKK ve DHKP-C’ye yönelik operasyonlardaki gözaltı sayısı da bin 302’ye ulaştı.
Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada IŞİD, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonların yurtiçinde ve sınır ötesinde sürdürüldüğü vurgulandı.
39 ilde operasyon
Önceki gece yapılan en kapsamlı hava harekatına Başbakan Davutoğlu’nun talimatı ile “Şehit Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız” adı verilirken, PKK’nın Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Hakurk ve Kandil’de kullandığı önceden tespit edilen sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar vuruldu.
Yurtiçindeki operasyonların da sürdüğü ifade edilen açıklamada, “Devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 29 Temmuz 2015 tarihi itibarıyla DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve bağlantılı yapılanmalar ile diğer yasadışı sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, 39 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam bin 302 kişiye gözaltı işlemi uygulanmıştır. Gözaltına alınanların bir kısmı hakkında adli süreç tamamlanmış olup bir kısmı hakkında halen devam etmektedir” denildi.
Hukuk çerçevesinde
NATO’nun Türkiye’nin talebi üzerine toplandığını da ifade edilen açıklamada, “Toplantıda, ülkemize yönelik son terör saldırıları ve artan tehditler ile ülkemizce bu kapsamda alınan tedbirler hakkında müttefiklerimiz bilgilendirilmiş ve bu temelde istişareler yapılmıştır.
Toplantı sonrasında, NATO Konseyi söz konusu saldırıları net ifadelerle kınayan, şehitlerimiz için başsağlığı dileklerini ileten ve ittifakın güvenliğinin bölünmezliği ilkesi çerçevesinde ülkemizle sağlam dayanışma içinde bulunulduğunu beyan eden bir açıklama yayımlamıştır.
Türkiye Cumhuriyeti terör örgütlerinin tehditlerine boyun eğmeden haklı mücadelesini ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde meşru bir zeminde sürdürecektir” ifadelerine yer verildi.
Dün de jetler havalandı
Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nden dün de saat 23.00 sıralarında 181. Pars Filo’ya ait F-16 savaş jetleri havalandı. 6 savaş jetinin havalandığı belirtilirken jetlerin PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki kamplarını hedef aldığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Davutoğlu: 657 terör olayı gerçekleşti
Başbakan Ahmet DAvutoğlu dün partisinin grup toplantısında son operasyonlara ilişkin şu bilgileri verdi: “Üç terör örgütü eş zamanlı saldırıda bulundular. Milletimizin bu saldırıları görmesi açısından 7 Haziran’dan 28 Temmuz’a kadar neler oldu? 657 terör olayı gerçekleşti, 11 güvenlik görevlimiz şehit edildi, 41 vatandaşımız hayatını kaybetti, 15 baraja saldırı düzenlendi, 20 araç yağmalanması ve 335 araç yakılmasıyla karşı karşıya kaldık. 7 Temmuz’da Siirt’te polisimizin şehadetiyle işaretini vermeye başlamıştı. DEAŞ, PKK ve DHKPC eş zamanlı olarak Türkiye’yi hedef almıştır ve saldırılar başlamıştır. 20 Temmuz’da suruç’ta DEAŞ’ın saldırısıyla 32 vatandaşımız katledildi. DEAŞ’a dönük de alacağımız tedbirleri konuşmaya başladık. DEAŞ mücadelemizin nasıl olacağı yönünde planlamalar yaparken, aynı gün 20 Temmuz’da bu sefer Adıyaman’da PKK harekete geçti ve uzman çavuşumuz şehit edildi. Hani bugün PKK ve DEAŞ savaşıyor diye düşünenler var ya, zamanlamaya dikkat etsinler. Hemen 22 Temmuz’da bu sefer Ceylanpınar’da polis memurlarımız alçakça, kalleşçe, uyurken enselerinden vurularak şehit edildiler.”