İstanbul OPR. DR. KORAY KIR’DAN CİLT BAKIM ÖNERİLERİ

OPR. DR. KORAY KIR’DAN CİLT BAKIM ÖNERİLERİ

04.11.2015 - 14:29 | Son Güncellenme:

.

OPR. DR. KORAY KIR’DAN CİLT BAKIM ÖNERİLERİ

Medicana Bahçelievler Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahı Opr. Dr. Koray Kır, mevsimsel estetik ve bakım uygulamalarını anlattı. Kır, ’’Bu dönemde cilt bakımı için en sık uyguladığımız yöntem PRP ve peeling uygulamalarıdır. PRP tedavisi, ’Platelet Rich Plasma-platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma tedavisi’ anlamına gelen tedavi metodudur“ dedi.
Sonbahar ayları ve yaz aylarında güneşin etkisiyle yıpranan cildinizi kışa hazırlamak için iyi bir dönem olduğu gibi birçok estetik ameliyat içinde uygun bir dönemdir. Medicana Bahçelievler Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahı Opr. Dr. Koray Kır, gözle görülür farklılıklar ortaya koyan mevsimsel estetik ve bakım uygulamalarını anlattı.
Opr. Dr. Koray Kır, cilde yapılması gereken uygulamalarla ilgili, “Bu dönemde cilt bakımı için en sık uyguladığımız yöntem PRP ve peeling uygulamalarıdır. PRP tedavisi, ’Platelet Rich Plasma- platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma tedavisi’ anlamına gelen tedavi metodudur. Bu uygulama bir kişiden alınan bir miktar kanın özel bir tüpe konulup santrfüjlenerek bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen platelet yönünden zenginleştirilmiş plazmanın yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesini temel alır“ dedi.
Medicana Bahçelievler Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahı Opr. Dr. Koray Kır, uygulama alanlarını şöyle anlattı:
’’Estetik tıpta PRP yüz, boyun, dekolte bölgesi, eller, kollar, bacak içleri gibi vücut bölümlerinde, deride yılların ve UV ışınlarına maruz kalmanın sonuçlarını geriye döndürecek biçimde kırışıklıkların düzelmesini, çöküntülerin giderilmesini, esneklik ve parlaklığının yeniden kazandırılmasını sağlamak, Lazer / peeling gibi uygulamalardan hemen sonra, derinin hızla yapılanmasını sağlamak, iyileşmesi uzun süren yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü durumların kontrolünü sağlamak, saç dökülmesinde tek başına kullanmak veya diğer tedavi seçeneklerinin etkisini güçlendirme gibi amaçlarla ve bunların dışında pek çok alanda başarıyla uygulanmaktadır.“
Uygulamanın ardından ciltten bir parlaklığın ortaya çıktığını kaydeden Koray Kır, ’’Uygulamadan hemen sonra ciltte sağlıklı bir parlaklık ortaya çıkar. Daha sonra bu parlak görünümde biraz gerileme olur, ancak 3 veya 4 uygulamadan sonra (yani 1 kür uygulandıktan sonra) kalıcı bir etki belirgin hale gelir. Ancak, 3 veya 4 uygulamadan oluşan kürleri her 10-12 ayda bir tekrarlamak gerekir. 3 veya 4 uygulamadan oluşacak bir kür, ortalama olarak her yıl tekrarlanmalıdır. Göz alıcı ve canlı bir cilt için peeling gerçekten uygun tedavilerden birisidir. Sonbahar ve kış döneminde bu uygulama için en uygun zamanlardır. Peeling, cildin hasar görmüş tabakalarını kaldırarak sağlıklı tabakayı ortaya çıkarmak ve cildi canlandırmak için en etkili yöntem. Peeling ile yeni hücre oluşumu hızlanır, cilt daha sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Peeling ile yüzdeki kırışıklıklar yok olur. Cilt kuruluğu, genişlemiş gözenekler, cilt yorgunluğu, cilt lekeleri çatlaklar ve elastikiyet kaybı gibi sorunlar giderilir. Bu işlemle cilt daha genç, daha parlak ve daha elastik bir hale gelir“ şeklinde konuştu.
Dr. Kır, güneş maruziyetin olmadığında dikiş izlerinin ameliyattan 1 sene sonra silik ve görünmez hale geldiğini ve hastanın ihtiyacına göre kaş kaldırma, göz kapağı estetiği, yağ grefti uygulaması gibi ameliyatlarla kombine edilerek daha güzel sonuçlara ulaşılabileceğini sözlerine ekledi. Kır, sözlerini şöyle sürdürdü:
’’Boyun ve bel fıtığı olanlarda omurgaya binen yük azaltıldığı için dramatik düzelme sağlanmaktadır. Meme büyütme cerrahisi çok küçük kesilerden girilerek yapıldığı için her mevsim yapılabilen bir cerrahidir. Günümüzde slikon meme implantlarının teknolojisinde çok gelişme kaydedilmiştir. Cohesive jel teknolojisi ile artık eskiden basından duyduğumuz patlama gibi sorunlar ortadan kalkmıştır. Ve son olarak plastik cerrahinin önemli işlemleri arasında yer alan karın germe ve liposuction total güzelliğinizi tamamlayan en önemli aksesuar görevini yükleniyor. Vucuttaki bölgesel yağlanmaların en iyi çözümü liposuction ameliyatlarıdır. Bu ameliyatta 3mm’lik deliklerden girilip kanüller yardımıyla yağlar çekilir. Cilt kesisi olmadığı için dikiş izi kalan ameliyatlar değildir. Genellikle doğumdan sonra veya aşırı kilo veriminden sonra oluşan karın cildinde fazlalık ve sarkma mevcutsa hastaya karın germe ameliyatı yapmak gereklidir.“