Gündem Ördek avında kayboldu

Ördek avında kayboldu

04.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kara Pilot Üsteğmen Burak İz, yıllık izni için gittiği Denizli’de, ördek avlamaya çıktığı Menderes Nehri’nde lastik botu alabora olunca kayboldu.

Ördek avında  kayboldu

26 yaşındaki İz, dün saat 10.30 sıralarında ördek avlamak için 3 arkadaşıyla lastik bota binip Menderes Nehri’ne açıldı. Bir ağaç dalına takılan bot alabora olurken, akıntıya kapılan Üsteğmen İz kayboldu. Özgür (27), Önder (25) ve İsmail Kaval (23) adlı kardeşler bir ağaç dalına tutunup yüzerek kıyıya çıkmayı başardı.

Baraj kapakları kapatıldı
Kurtulan 3 kardeş, Kabaağaç köyüne giderek durumu bildirince Köy Muhtarı Süleyman Ay, jandarma ve diğer yetkililere haber verdi. Üsteğmen İz’in bulunması için Denizli AFAD ekipleri bölgeye gönderildi. Ancak, Denizli AFAD ekibi, sualtı biriminin 1.5 yıl önce kapatılması nedeniyle sadece kıyıdan arama yapabildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi dalgıç ekibinin de olaydan yaklaşık 2 saat sonra bölgeye ulaşmasıyla nehirde arama başlatıldı. Akıntının fazlalığı ve suyun çok bulanık olması nedeniyle arama çalışmaları güçlükle yürütüldü. Nehrin debisinin düşürülüp, arama kurtarma çalışmalarında kolaylık sağlanması için Cindere Barajı’nın kapakları kapatıldı. Yüzerek kurtulan Özgür, Önder ve İsmail Kaval kardeşler ifadelerine başvurulmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. Arama kurtarma çalışmalarına havanın karaması nedeniyle ara verildi.