Ordu Ordu'da El Emeği Ürünler Sergilendi

Ordu'da El Emeği Ürünler Sergilendi

26.05.2017 - 17:33 | Son Güncellenme:

.

Orduda El Emeği Ürünler Sergilendi

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'na (ORMEK) ait çalışmaların yer aldığı yıl sonu karma sergisi açıldı.

Haberin Devamı

Sergide, ORMEK tarafından Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki kurs merkezlerinde eğitim gören kursiyerlere ait el emeği ürünler sergilendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belediyenin sanat galerisindeki etkinlikte yaptığı konuşmada, kursun ve sergilerin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

İsteyenlerin ürünlerini burada satma imkanı da bulduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hayata geçirmeden önce bu kadar cazip ve başarılı olabileceğini tahmin etmediğim ORMEK kurslarımızda hızlı bir ivme yakaladık. Köken itibarıyla bir belediye hizmeti olan ve sosyal devlet anlayışıyla vatandaşlarımıza en iyi eğitim imkanlarını ücretsiz olarak sunmayı ilke edinen Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, ilk olarak İSMEK adıyla 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde kurulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız bu projenin mimarıdır."

Haberin Devamı

Yılmaz, ORMEK'in 9 Şubat 2015'te Altınordu ilçesinde 823 kursiyerle eğitime başladığını hatırlatarak, 2015-2016 eğitim öğretim yılında Fatsa ve Ünye şubelerinin de faaliyete geçirildiğini anımsattı.

Üç kurs merkezinde iki yılda 710 grupta 16 bin 222 kursiyerin ücretsiz eğitim aldığını anlatan Yılmaz, "Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda kurs merkezlerimizde 500 farklı branşta ücretsiz kurs açılabiliyor. Bu yıl Altınordu, Fatsa ve Ünye ORMEK'te el sanatları, kişisel gelişim, meslek edindirme, dil öğrenimi ve müzik başlıkları altında 117 branşta 428 gruba, 112 öğretmen tarafından 9 bin 675 kursiyere ücretsiz eğitim veriliyor." dedi.

Belediye binalarının artık soğuk yapılar olmaktan kurtulduğunu, sosyal ve kültürel faaliyetleri de içine alarak sıcak ortamlar oluşturduklarını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Belediyeciliğin sadece altyapı ve benzeri yatırımlardan ibaret olmadığını artık herkes çok iyi biliyor ancak biz altyapı çalışmalarımıza aynı tempoda devam edeceğiz. Bazı kesimler, sürdürülen çalışmalardan rahatsız ancak bilmeliyiz ki şehri kazmadan bu işler olmuyor. Bu memlekette 32 sene çöp dökülürken alkış tutanlar, bugün asfalt yapıyoruz diye bizleri eleştiriyor. Popülist politika yapmadan kentimizi kalkındırmak için çalışmalarımıza süratle devam edeceğiz. İlçelerimizin tamamına kültür merkezleri ve kent meydanları inşa ediyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz iftar programlarımıza bu yıl da 19 ilçemizin tamamı olmak suretiyle devam edeceğiz."

Haberin Devamı

Yılmaz, sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek, serginin 12 Haziran tarihine kadar açık kalacağını dile getirdi.

Konuşmanın ardından Yılmaz, davetlilerle birlikte kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı stantları gezdi.