Gündem Ordu’daki 3 şehidin kanı yerde kalmadı

Ordu’daki 3 şehidin kanı yerde kalmadı

01.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’ya Karadeniz’de darbe. Askerle çatışmaya giren 6 PKK’lı terörist öldürüldü. Teröristlerin, 31 Temmuz’da Ordu’da 3 askerin şehit olduğu çatışmadan sonra kaçan PKK’lılar olduğu bildirildi

Ordu’daki 3 şehidin kanı yerde kalmadı

Uzun süredir Karadeniz’de yapılanmaya çalışan terör PKK’ya üye altı terörist önceki gece Ordu’nun Mesudiye ilçesi ile Sivas’ın Koyulhisar sınır hattı bölgesindeki kırsal alanda çıkan çatışmada öldürüldü. Teröristlerin cesetleri Mesudiye ilçesine getirilirken vatandaşlar güvenlik güçlerini alkışlarla karşıladı. Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert de, Mesudiye ilçesinde operasyona katılan güvenlik güçleri adına kurban kesti. Morga konulan PKK’lı teröristlerin üç askeri şehit eden grup olduğu belirtilirken öldürülen PKK’lılar arasında, sözde grup lideri “Çekdar” kod adlı Ali Fırat Yaşar’ın da olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Sözde grup lideri

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde 31 Temmuz’da PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada üç asker şehit olmuş, iki asker de yaralanmıştı. Çatışmanın ardından kaçan terörist grubun etkisiz hale getirilmesi amacıyla Ordu’nun Gölköy-Mesudiye ilçeleri ile Tokat sınır hattında geniş kapsamlı arama-tarama başlatılmış ve bir terörist öldürülmüştü. Mesudiye ile Sivas Koyulhisar sınır hattındaki Kalınpınar Yaylası kırsalında önceki gece yarısı, bir grup PKK’lı terörist ile arazi arama-tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrısına ateşle karşılık veren altı terörist öldürüldü. Havanın sisli olması nedeniyle gece teröristlerin cesetleri çatışma bölgesinden alınamadı.

Haberin Devamı

Bölgeyi ablukaya alan güvenlik güçleri zırhlı araçlarla şafak vakti çatışmanın olduğu araziye girdi. Altı teröristin Koyulhisar üzerinden Mesudiye kırsalına geçiş yapmak istedikleri sırada güvenlik güçleri tarafından tespit edildiği belirtildi. Öldürülen PKK’lılar arasında, sözde grup lideri, ‘Çekdar’ kod adlı Ali Fırat Yaşar’ın da olduğu iddia edildi.

Mühimmat çıktı

Çatışmada ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinde 3 bin 200 dolar, bin 500 Euro, bin 600 lira para ile 4 kaleşnikof tüfek, bir el dürbünü, gece görüş gözlüğü, fotoğraf makinesi, 3 telsiz, 1 tabanca ve silahlara ait çok sayıda şarjör ile 2 adet sahte kimlik bulundu.

Bomba yüklü araç ATAK’la vuruldu

PKK’nın yurtiçindeki ana üslenme yerlerinden biri olarak kabul edilen Faraşin-Beytüşşebap bölgesinde başlatılan Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal operasyonunda, bomba yüklü bir araç, ATAK helikopteriyle imha edildi. Operasyon sırasında birliklerin geçeceği güzergâhta yol kenarına lastikleri indirilmiş halde bırakılan pikap türü bir aracın bomba yüklü olduğunun anlaşıldığı, söz konusu aracın ATAK helikopteriyle imha edildiği açıklandı. (ANKARA Milliyet)

Bombalı tuzak: 1 korucu şehit

Şırnak-Cizre karayolu Şırnak-Eruh yol ayrımı yakınlarında dün sabah saatlerinde patlayıcı kontrolü yapmak için bölgede bulunan askeri aracın geçişi sırasında, yola PKK’lılar tarafından döşenen el yapımı patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada, 1 geçici köy korucusu şehit oldu, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler Şırnak Asker Hastanesine kaldırılarak tedaviye alınırken, Şırnak-Cizre karayolu saldırı nedeniyle trafiğe kapatıldı.