Gündem Örgütün ilk denemeleri Van ve Şemdinli davaları

Örgütün ilk denemeleri Van ve Şemdinli davaları

04.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 73 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün 2006-2014 arasında ülkede gündem oluşturan siyasi, sosyal ve ekonomik düzeni etkileyen soruşturma ve davalar yürüttüğü belirtildi.

Örgütün ilk denemeleri Van ve Şemdinli davaları

Bu soruşturmaların bir kısmının örgütün beklediği hedefler elde edildiği için battal hale geldiği vurgulanan iddianamede, önemli bir kısmının ise davaya dönüştüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

Asrın davası, asrın yolsuzluğu, bağırsak temizliği gibi klişe etiketlerle sunulan ve algı ile perdelenen hakikatlerin ortaya çıktığı belirtilen iddianamede, sahte deliller üzerine kurulu bu davaların beraatle sonuçlandığı ifade edildi. İddianamede, sahte deliller üzerine kurulu davaların, Ergenekon, Balyoz, İnternet Andıcı, Aziz Yıldırım, Devrimci Karargâh, Atabeyler, Kozmik Oda, İzmir Askeri Casusluk, Hrant Dink, Orhan Özdemir, Erzincan, Oda Tv, İstanbul Askeri Casusluk, Poyrazköy, Danıştaş olayı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılması, 17/25 Aralık operasyonları olduğu vurgulandı.

Kamuoyu algısı ölçüldü

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22-25 Kasım 2016’da başlayacak davanın iddianamesinde FETÖ’nün seri olarak başlattığı usulsüz soruşturma ve davaların ilk izi ve ilk denemesinin, halen görevde olan Ankara Batı Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya tarafından yürütülen, “Van 100. Yıl Üniversitesi” ve “Şemdinli Davaları” olarak kamuoyuna yansıyan iki olayla başladığı da anlatılıyor. İddianamede, “Van 100. Yıl Üniversitesi’ne yönelik tarihi eser kaçakçılığı ve ihaleye fesat karıştırma davalarının yıllar sonra beraatla bittiğini kamuoyu bilmemektedir. Devletin refleksinin ve kamuoyu algısının ölçüldüğü ve örgütün gücünü denediği ilk olay budur” deniliyor.