Gündem Orijinal olacağım diye çatışıyorlar

Orijinal olacağım diye çatışıyorlar

13.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Üsküdar Üniversitesi’nde katılacağı program öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Orijinal olacağım diye çatışıyorlar

Bakan Akdağ, bir diyaliz merkezinin hastalarında hepatit-c virüsünün çıktığının sorulması üzerine, “Olayda ihmali, yanlışı görülen her kimse, Sağlık Bakanlığı olarak gerekenleri yaparız” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Akdağ, Kalp ve İç Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ile ilgili yaptığı eleştirilerin hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti: “Bunu kişiselleştirmek istemiyorum, genel olarak topluma bir mesaj vermek amacıyla konuşmuştum. Bilim insanları, popülist davranışlarla toplumla aralarındaki bilgi farklarını kullanarak bunu kazanca çevirmemeliler. Bütün bilim insanlarının aksine şeyler söyleyerek, illa orijinal olacağım diye bilim insanları ile çatışarak, vatandaşlara basın yoluyla mesajlar vermek çok yanlış. Maalesef Türkiye’de moda haline geldi. Vatandaşlarımız kendi diyetisyenleriyle meselelerini çözerlerse çok daha doğru bir iş olur.”

‘İlk kez kullanacağım’

Bakan Akdağ’a Karatay için söylediği, “Aydın’a gittim, orada büyük bir ceviz bahçesi ile anlaşmış” şeklindeki söz hatırlatılınca, “Böyle bir bilgi bana geldi. Eğer bu doğruysa çok yanlış. Doğru değilse zaten mesele yok” dedi. 2016-2017 Akademik Yılı’nın ilk dersini “Türkiye’de Sağlıkta Dönüşüm” konusunda veren Prof. Dr. Akdağ, akıllı tahtayı kullanırken, “Harvard’da da ders verdim ancak akıllı tahtayı ilk kez burada kullanıyorum. Onlar filipkart kullanıyorlar. Kağıtları çevirir çevirip yazıyorsunuz. Muhtemelen onları da muhafaza ediyorlar.”