Gündem ‘Ortada büyük bir başarı var’

‘Ortada büyük bir başarı var’

20.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı’nda bir ay geride kalırken güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, 372 yerleşim yeri bulunan Afrin bölgesinin yüzde 15’inin PYD/PKK terör örgütünden temizlendiğini söyledi.

‘Ortada büyük bir başarı var’

Ağar, harekâtın başarıyla devam ettiğini kaydederek, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Afrin karasalında 365 köy, köy altı ve 7 nahiyeyle birlikte 372 yerleşim yeri var. Şu ana kadar alınan yerler, yüzde 15’ine denk geliyor. Fiziki olarak yüzde 15 bandındayız ama psikolojik olarak yüzde 51’i aştığımızı değerlendiriyorum.”

‘Temel parametreler’

“Bölgede yaklaşık 9 ila 11 bin terörist bulunuyordu. Sonradan Fırat’ın doğusundaki alanlar başta PKK tarafından bin-bin 500 terörist daha Afrin bölgesine sızdırıldı. Konjonktürel zorluklar, vekaletler savaşının çok bilinmeyenli denklemleri, asimetrik etkiler, arazi ve iklim koşulları, 2’nci Dünya Savaşı’ndan bu yana rastlanılmayan bir tahkimat, konvansiyonel ve sofistike silah sistemlerinin PKK/YPG elindeki yoğun varlığı, terörist sayısındaki 10 bini aşan rakam, patlayıcılar. Mayınlar ve bubi tuzaklarla oluşturulmuş ölüm bölgeleri, mayın tarlaları, kuşaklar ve tank hendekleri, bütün bunlara karşı icra edilen bir harekât var. Göstermek istemeseler bile parmaklarını dişledikleri gibi, gıpta edilen bir harekât servis ediyor Türk Silahlı Kuvvetleri. Bir ayda böyle bir bölgenin yüzde 15’inin teröristlerden temizlenmiş olması ve bununla birlikte zayiat-imha oranlarındaki muazzam fark, harekât ile ilgili temel parametreleri ortaya koyuyor.”

Haberin Devamı

Ağar, “Ortada çok büyük bir başarı var. Harekâtın bir diğer başarı kriteri de PKK/YPG’nin artık rejimden medet umar hale gelmesi. Türk ordusunun azim ve iradesi, imkân ve kabiliyetleri, 1984’ten bu yana biriktirdiği terörle mücadele tecrübesi, kudret ve kabiliyeti gibi kıstaslar ise harekâtın asıl parametrelerini oluşturuyor” diye konuştu.