Gündem Ortamı germeye yönelik bir teşebbüs

Ortamı germeye yönelik bir teşebbüs

14.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi’nin dört savcı ve bir hâkimin meslekten ihracına karar vermesine ilişkin, “17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunu yürüten, iddianameyi hazırlayan savcılara yönelik linç girişimi anayasa da aykırıdır, HSYK kanununa da aykırıdır” dedi.

Ortamı germeye yönelik bir teşebbüs


Gök, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Soma faciasının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlattı. Gök, iktidarın yolsuzluğa battığını, hırsızlığı meşru kıldığını, adalet kavramının ortadan kaldırıldığını ileri sürdü.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gök, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın evine yönelik polis baskınına ilişkin soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:
“Olayın bir yanlışlığın ötesinde olduğunu düşünüyorum. Kamuoyunun bildiği, maruf bir kişinin böyle kritik bir seçim sürecinde yanlışlıkla evine gidildiği kanısında değilim. Sonradan yanlışlık kisvesini yaftalamaya çalışsalar da ortada bir gözdağı verme olduğu çok açıktır. Emniyetten yapılan açıklamalar inandırıcı değildir. Bir partinin eş genel başkanının, kamuoyunun tanıdığı maruf bir kişinin kimliğini adresini şaşırmak, eğer emniyet zaten böyle şaşırıp da iş yapıyorsa vay halimize. Ben onun kasıtlı ve bilinçli olduğunu düşünüyorum. Ortamı germeye yönelik bir teşebbüs olduğunu düşünüyorum.”
Gök, Meral Akşener’e yönelik kaset iddialarına yönelik soruya, “Meral Hanım hiç üzülmesin. Ben bu konunun gündemde tutulmasından da hoşnut değilim. Biz o iftirayı yapan alçakların da kimliğini biliyoruz, Meral Hanım’ı da tanıyoruz. Meral Akşener’in, kendisine yapılan bu alçakça iftirada, yanındayız. ” yanıtını verdi.