Çanakkale Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması

Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması

17.05.2017 - 12:27 | Son Güncellenme:

.

Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması

Bayramiç Ziraat Odası, özel bankalar ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen ortaokullar arası, meyve, sebze, tarım ve hayvancılık konu bilgi yarışmasında 8 okul kıyasıya yarıştı.
Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen yarışmaya 8 okul katıldı. İlk etapta 20 soru cevaplayan okular arasından Gazi Ortaokulu birinci oldu. İkincilik ve üçüncülük yarışını sürdüren 3 okul arasından Evciler ortaokulu ikinci ve Türkmenli Ortaokulu ise üçüncü oldu. Yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken birinci, ikinci ve üçüncü olan okul öğrencilerine çeşitli ödüller verildi.
Bilgi yarışmasına katılan öğrencilerin Meyve, sebze, tarım ve hayvancılık konusundaki bilgileri ise katılımcılardan büyük alkış aldı. En büyük alkışı ise Bayramiç Bölgesinde yoğun olarak yapılan meyvecilik ve sebzecilikte kullanılan tarım ilaç atıklarının ne yapılması konusundaki soruyu tüm okulların doğru cevap vermesi salondaki izleyicilerden büyük alkış aldı. Ayrıca Resim, Şiir ve Hikaye dalında yarışmaya katılarak derece alan öğrencilere de sponsor bankalar hediye çeki verdi.
Yarışmayı Milli Eğitim Müdürü M. Selahattin Gökhan, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, siyasi parti temsilcileri, Etkinliğe sponsor olan Bankaların bölge sorumluları ve müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile veliler izledi.

Yazarlar