Gündem Oruçluyken yemek yiyebilirsiniz fetvası

Oruçluyken yemek yiyebilirsiniz fetvası

16.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün yargı yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında meslekten ihraç edilen Danıştay Tetkik Hâkimi A.A. ve İdari Yargı Hâkimi O.A.’nın itiraflarında ilginç detaylar dikkati çekti.

Oruçluyken yemek  yiyebilirsiniz fetvası

Örgüt mensuplarının deşifre olmaması için birtakım tedbirlerin uygulandığı da yer aldı. 12 Eylül 2010 referandumundan önce FETÖ’nün yargı imamlarının sivillerden oluştuğunu anlatan itirafçı yargı mensupları, anayasa referandumundan sonra yargı sorumlusunun meslek içinden seçilmeye başlandığını ancak sohbet toplantılarının başındaki kişilerin yine sivillerden seçildiğini söyledi.
FETÖ’nün yargıdan sorumlu imamlarının, örgüt üyelerinin deşifre olmaması için, “Ramazan ayında oruç tuttuğunuz anlaşılmasın. Oruçlu olduğunuz halde katıldığınız seminer veya eğitimlerde yemek yeniyorsa deşifre olmamak için siz de yemek yiyin. Buradan ayrıldıktan sonra orucunuzu tutmaya devam edin” talimatı verdiği ifadelerde yer aldı.
Yargı mensupları, katıldıkları toplantılarda içki içilmesi durumunda, kendilerini gizlemek için içki de içtiklerini belirtti.

Yazarlar