Gündem Oskar Fischinger için Doodle üçüncü gününde!

Oskar Fischinger için Doodle üçüncü gününde!

24.06.2017 - 00:05 | Son Güncellenme:

Oskar Fischinger tam iki gün önce Google anasayfasında yer almaya başlamıştı. 24 Temmuz itibari ile Oskar Fischinger 3 gündür Google anasayfasında yer almaya devam ediyor. Kullanıcılar şimdiden Oskar Fischinger için araştırmalar yapıyor.

Oskar Fischinger için Doodle üçüncü gününde

Oskar Fischinger kimdir? Google kullanıcıları bu sorunun yanıtını merak ediyor. Önemli gün ve tarihleri sayfasına taşıyan Google kullanıcılarını bugün de Oskar Fischinger doodle'ı ile karşıladı. İşte Oskar Fischinger'in hayatı...

Haberin Devamı

OSKAR FİSCHİNDER NEDEN DOODLE OLDU?

İlk önce Fischinger'in görsel müzik üzerine bir kolej sınıfındaki eserini keşfettim. Çoğu, 1920'lerden 1940'lara dek çekilen filmleri beni korkuttu ve şaşkındı. Bu sihri bilgisayar olmadan nasıl yapabilirdi?

Tasarım dünyasında, Fischinger, özellikle hareketli grafik ve animasyon alanlarında yükselen bir figür. En iyi karmaşık senkronize soyut görselleri, müzik eşliğinde birleştirmeyi, her kareyi dikkatle çizilmiş ya da elle fotoğraf çekme becerisi ile tanınır. Hareket ve renk ustası olan Fischinger, animasyonlarını planlarken ve el işi yaparak aylarca, bazen yıllarca harcadı.

Filmleri için daha çok bilinen olmasına rağmen, Fischinger aynı zamanda çok sayıda ressamdı ve filmlerinin dramatik hareket ve duygularını tek bir çerçeveyle çeken çok sayıda eser yarattı. Geleneksel medyadan memnun olmayan Lumigraph, hareket halindeki bir çeşit optik resim ve bugünkü etkileşimli medya ve çoklu dokunmatik oyunların habercisi olan el hareketleriyle fantastik kromatik görüntüler üretmek için bir mekanizma icat etti.

Haberin Devamı

Şu an var olan gelişmiş teknoloji ile bile, Fischinger'ın eserlerini taklit etmek imkansız bir görevdir. Renkleri ve hareketi çok dikkatli planlanmış, doğal olarak eğlenceli, zamanlaması hassas, ancak insan. Bu nedenle, bugünkü Doodle, kendi görsel müzik bestelemek için izin verirken kendisine saygı denemesi amaçlamaktadır. Umarım Fischinger'in sihrini aramaya özendirir.