Bitlis Oskar Ödüllü Şazime Hancı'ya Tebrik

Oskar Ödüllü Şazime Hancı'ya Tebrik

29.10.2017 - 09:14 | Son Güncellenme:

.

Oskar Ödüllü Şazime Hancıya Tebrik

Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından düzenlenen yarışmada Oskar ödülü alan Tatvanlı Şazime Hancı, birçok kurum amiri ve STK’dan tebrikler aldı.
Dokuz farklı sanat kullanarak yaptığı ‘Osman Hamdi Bey’in kaplumbağa terbiyecisi’ isimli eseriyle düzenlenen yarışmanın ‘Kültür ürünleri’ dalında Oscar ödülü alarak Bitlis’e büyük bir gurur yaşatan Şazime Hancı’ya ilk tebrikler Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış’tan geldi. Elde ettiği başarı nedeniyle Hancı’yı makamlarında kabul eden Vali Ustaoğlu ve Rektör Yardım, başarısından ötürü tebriklerini ilettiler.
Hancı’ya tebrikler bunlarla sınırlı kalmazken, Bitlis Dernekler Federasyonu (BİDEF) Başkanı Yaşar İzsiz’in daveti üzerine İstanbul’a giden Hancı, burada da birçok STK ile görüşme sağladı. İstanbul programı kapsamında BİDEF’in ev sahipliğinde ilk olarak BİDEF Başkanı Yaşar İzsiz ile görüşen Hancı, daha sonra ise Bitlis Platformu Başkanı Selim Korkmaz, Bitlis Kalkınma Vakfı (BİKAV) Başkanı Abdulbeşir Ceylan, Bitlis Genç İşadamları Deneği (BİGİAD) Genel Başkanı ve aynı zamanda Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Dağdağan, Avrupa Yakası Hizanlılar Derneği Başkanı Behzat Tarhan ve daha birçok STK ile görüşme sağladı.
Azmi ve başarısı ile doğudaki kadınlara örnek olan Hancı, Oscar ödülü kazandıktan sonra birçok kesimden teşekkür ve tebrikler aldığını söyledi. Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu başta olmak üzere birçok kamu kurum amiri ve STK temsilcilerine makamlarında ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade eden Hancı, gördüğü ilgi karşısında çok mutlu olduğunu ifade etti.
Gerek eğitim ve gerekse iş yaşamında eşi ve çocuklarının desteğinin her zaman arkasında olduğunu kaydeden Hancı, bir kadının azmettikten sonra başaramayacağı hiçbir şey olmadığına dikkat çekerek, “Elde ettiğim başarı beni çok mutlu etti. Bu başarıdan sonra beni bizzat makamlarında kabul ederek tebriklerini ileten tüm büyüklerime teşekkürlerimi iletiyorum. Gerçekten çok güzel geri dönüşler ve tepkiler aldım. Bunlar beni ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah bu destekleri de arkama alarak daha çok başarıya imza atmak istiyorum. Bu vesile ile benden desteklerini esirgemeyen herkese canı gölden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yazarlar