Gündem Oslo’ya sabotaj sonucu geciktirdi

Oslo’ya sabotaj sonucu geciktirdi

17.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Efkan Ala, çözüm süreciyle demokrasi vaat ettiklerini belirterek, “Oslo süreci sabote edilmeseydi olumlu sonuç alırdık” dedi.

Oslo’ya sabotaj sonucu geciktirdi

Ala, bütçe görüşmelerinde özetle şu mesajları verdi:

404 BİN 900 YABANCI: Türkiye hassas konumu sebebiyle yasadışı transit göç hareketlerine maruz kalmaktadır. Ayrıca, ülkemiz artan refah seviyesi nedeniyle hedef ülke olarak da yasadışı göç hareketlerinden etkilenmektedir. Ülkemizde ikamet izin belgesi almış 404 bin 900 yabancı bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HEDEF TERÖRÜ BİTİRMEK: Terörizm sorununu ortadan kaldırmaya yönelik etkin mücadele yöntemleri üzerinde çalışmakta olan hükümetimiz bu alanda üst düzeyde bir koordinasyon ve işbirliği ihtiyacının karşılanması amacıyla strateji ve politikalar geliştirmektedir.

OSLO’DA DEMOKRASİ VAADİ: Oslo eğer sabote edilmeseydi, orada başka yabancı ülkelerin birtakım gizli örgütleriyle ya da istihbarat örgütleriyle işbirliği yapıp bu deşifre edilmeseydi Türkiye için çok daha iyi sonuçlar elde edebileceğimiz bir sürecin başlangıcıydı, ama şunu söyleyeyim: Ne vaat ettiniz ne vaat ediyorsunuz ne anlaşıyorsunuz? Değerli arkadaşlar, ileri demokrasi vaat ediyoruz. Bu gelişmiş demokrasiyi vaat ediyoruz. Millete de vaat ediyoruz, bu sorunla ilgili görüştüğümüz kişilere de vaat ediyoruz.