Osmaniye Osmaniye'de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Çalışmaları

Osmaniye'de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Çalışmaları

05.04.2017 - 11:05 | Son Güncellenme:

Osmaniye'de, 2017'nin ilk 3 ayında 2 bin 230 kişi işe yerleştirildi

Osmaniyede Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Çalışmaları

OSMANİYE (AA) - "Çalışma hayatında milli seferberlik" projesi kapsamında Osmaniye'de, yılın ilk 3 ayıda 2 bin 230 kişinin işe yerleştirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Osmaniye İşkur İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında Ocak, Şubat ve Mart aylarında işbaşı eğitim programıyla 725, toplum yararına programla bin kişi, engelli 55 kişi ve kuruma başvuran 450 işsiz olmak üzere 2 bin 230 kişinin istihdamının sağlandığını kaydetti.

Açıklamasında, proje kapsamında meslek edindirme kursları, işsizlik sigortası ödemesi, çalışma ilişkileri servisi ve işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıkların çözümü gibi çalışmalar yapıldığına değinen Altunkaynak, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"2017 yılının ilk üç ayında 145 işçi şikayeti yapılmış, şikayetler incelenerek sonuca bağlanmıştır. 30 dilekçe İş Teftiş Grup Başkanlığına inceleme yapılmak üzere gönderilmiştir. İşçilerin bireysel alacakları ile ilgili şikayetlerini ALO 170 hattı ile BİMER ve Kuruma gelerek şikayet dilekçeleri oluşturmaları halinde ortalama 15-20 gün içerisinde dilekçeler sonuçlandırılarak dilekçe sahiplerine bilgi verilmektedir. İşsizlerin umut kapısı olarak işgücü piyasasında aktif rol almaya devam edeceğiz. Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında istihdam sağlananların sigorta primleri devlet tarafından karşılanmaktadır.”

Yazarlar