Osmaniye Osmaniye'de “Sıfır Atık Projesi” Bilgilendirme Toplantısı

Osmaniye'de “Sıfır Atık Projesi” Bilgilendirme Toplantısı

23.02.2018 - 13:57 | Son Güncellenme:

.

Osmaniyede “Sıfır Atık Projesi” Bilgilendirme Toplantısı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye’de "Sıfır Atık Projesi" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, proje kapsamında israfın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirtti.

Projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü anımsatan Coşkun, "Öncelikli olarak Valilik kompleksimizde, adliyede, emniyet müdürlüğünde, defterdarlıkta ve il özel idarede ‘Sıfır Atık Projesi’ni uygulayacağız. Gelecek nesillerimiz adına bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Daha yaşanabilir bir çevre için bu projeye herkesin destek olacağına gönülden inanıyorum" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulvahap Güven, projenin daha geniş kitlelere hitap etmesi için kurumsal uygulamaların önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Güven, projenin ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ana Hizmet binasında başlatıldığını kaydetti.

Uzun vadede ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inandığı projeye destek beklenildiğini dile getiren Güven, "Tüm kamu kurumlarını, belediyeleri, üniversiteleri, sanayi kuruluşlarını, medyayı, ilgili sektörleri ve tüm vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde çalışmalarımız devam edecektir." ifadesini kullandı.

Program, proje tanıtım sunumuyla sona erdi.

Yazarlar