Ekonomi Otelcilikte yatırım iştahı yükselişte

Otelcilikte yatırım iştahı yükselişte

16.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Ağustos 2016’da 3 bin 303 adetlik yatak kapasiteli 17 yeni otel projesi için teşvik belgesi alındığını açıkladı.

Otelcilikte yatırım iştahı yükselişte

Yatırımlar için toplamda 326.9 milyon TL harcanacak. Ağustos ayında teşvik başvuruları geçen yılın aynı ayına göre otel sayısında yüzde 21, yatak sayısında yüzde 38, yatırım tutarında ise yüzde 85 arttı.

Turizm sektöründe sancılı bir dönem yaşanmasına karşın konaklama sektöründe yatırım isteği hızlı artış gösterdi. TÜROB Başkanı Timur Bayındır, yatırım iştahı konusunda şunları söyledi:

“Arz fazlası bulunan Antalya ve İstanbul gibi şehirlerimiz yerine alternatif bölgelerde yatırımları çeşitlendirmemiz lazım. Teşvik sisteminde otel yatırımları konusunda sektör örgütleri olarak Ekonomi Bakanlığı ile koordinasyon içerisinde çalışmamız halinde yatırımları doğru planlayabiliriz. Antalya, İstanbul, Aydın ve Muğla’da mevcut otellerimizin yıpranma sürecine girdiği dikkate alınarak, bu illerimize verilecek teşvik belgelerinde yeni yatırım yerine mevcut yatırımların modernizasyonu ve renovasyonu konusunda düzenleme yapılmasını talep edeceğiz.”