Gündem Otogar tuvaleti için 600 bin TL

Otogar tuvaleti için 600 bin TL

27.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’de yeni otogardaki işyerleri için yapılan ihalede geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken, Akyüz otogarın tuvalet işletmecisi oldu

Otogar tuvaleti için 600 bin TL

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan yeni otogardaki işyerlerinin ihalesi, önceki gün yaşanan gerginlik nedeniyle geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. İhalenin yapıldığı Kongre Sarayı önünde çok sayıda çevik kuvvet polisi 2 TOMA ile önlem aldı ve otogar esnafının Kongre Sarayı’na girişine izin vermedi. İhalenin ilk gününde vatandaşların alındığı Kongre Sarayı’na dün sadece teminat belgesi olup teklif verecek olanlar alındı.

‘Esnafın canını yakacak’
Mersin Şehirlerarası Uluslararası Otobüsçüler ve Yazıhaneciler Derneği (MOYDER) Genel Sekreteri Veli Tol, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz’ı eleştirerek “Bizim ile ilgili yanlış şeyler aktarılıyor. Kimileri bizim yazıhaneleri 300- 500 bin TL hava parası ile verdiğimizi aktarmış fakat doğru bir yanı yok” dedi.
CHP İl Başkanı Mehmet Faruk Akar ise “Kocamaz’ın yeni otogarda uygulamak istediği fiyatlar, eski otogarda iş yapan esnafımızın canını yakacak düzeyde” dedi.
İhalenin öğleden sonraki bölümünde otogarın tuvaleti için teklifler alındı. 12 kişinin teklif verdiği ihale açık artırma usulü ile yapıldı. Açılış fiyatı 125 bin TL olan tuvalet için yapılan açık artırma sonunda KDV ve stopaj hariç 600 bin TL ile en yüksek teklifi veren Mehmet Ali Akyüz, yeni otogarın tuvalet işletmecisi oldu.

Haberin Devamı

Polisten koruma teklifi

Otogar tuvaletinin 1 yıllık işletme hakkını alan Akyüz’ün babası ve aynı zamanda Adana Otogarı’nın tuvalet işletmecisi olan Berces Akyüz, açılan bütün ihalelere gireceğini belirterek, “Kimin elinden ne geliyorsa geriye koymasın” diyerek salondan ayrıldı. Öte yandan ihalenin ardından Akyüz ile görüşen polis, kendisine gerekirse koruma verebileceklerini söyledi.