Otomobil Aracınızı sevmeyin, sevindirin

Aracınızı sevmeyin, sevindirin

09.07.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Otomobilini her gün karşıdan seyredip, gurur duyanlar... Onu uzaktan sevmeniz aracınızı dış etkilerden korumayacaktır. İşte yaza girerken otonuzu sevindirecek, sizi de konforlu ve temiz bir ortama taşıyacak bakım uygulamaları...

Aracınızı sevmeyin, sevindirin
Çağnur HATİPOĞLU *Boyası hep parlak kalsın...

Güneş sizin açınızdan bronzlaşmayı çağrıştırsa da, otomobilinizin boyası açısından o denli "keyif" verici değildir. Nitekim yazın etkisini artıran güneş ışınları, aracın boyasında bulunan moleküler bağları çözüp parçalayarak boyanın zamansız eskimesini, o gurur duyduğunuz parlaklığını kaybetmesini sağlar.

Haberin Devamı
Ziebart, bu konuya "Güneşten Koruma Paketi" adını verdiği bakım işlemleriyle çözüm getiriyor. Otomobil yeniyken yaptırılması daha uygun olan bu işlem, istenirse birkaç yıldır kullanılan araçlara da uygulanabiliyor. Ziebart’ın Diamond Gloss boya koruma sistemi, yeni veya çizilmemiş boya yüzeylerine uygulanıyor. Bu sistem, boyayı sadece zararlı ultraviyole ışınlarına karşı değil, seyahate giderken yolda yapışan sinek ve böceklerin asitlerine, kuş pisliğine, kışın ise asit yağmurları ve benzeri kimyasal etkenlere karşı da koruyor.

Şirket, ayrıca matlaşmış ve ilk günkü parlaklığını kaybetmiş boya yüzeylerini eski parlaklığına getiren ve koruyan "Boya Parlatma ve Ultra Koruma Sistemi" hizmeti de sunuuyor.

Ziebart, yaz aylarında aracın içini zararlı güneş ışınlarından koruyan ve iç ısıyı azaltan cam filmleri, araç kaputunun önden gelen küçük taşlar ve diğer etkenlerle zarar görmesini engelleyen "Z-Shield" kaput koruyucu filmi gibi uygulamalar da yapıyor. Bilgi için www.ziebart.com.tr sitesine bakabilirsiniz.

********************************************

Klimadaki bakteriler temizlenebiliyor

Kış aylarında klimalar genelde pek kullanılmaz. Burada oluşabilecek bakteriler ise, siz farkında olmadan klima çalıştırıldığında zararlı etkiler yapabilir.

Araç iç-dış temizliği ve boya bakım-parlatma uygulamaları yapan Sonax, aynı zamanda, özellikle yaz aylarında araçların vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelen klima ve havalandırma kanallarının temizlenmesine de yardımcı oluyor. Kilma bakımı Sonax'ın bu iş için özel geliştirdiği ürünlerin, bir boru yardımıyla polen filtresine kadar ulaşılarak uygulanmasıyla gerçekleştiriliyor. Yapılan temizleme ve koruma sayesinde araç bakteri ve kötü kokulardan arındırılıyor.

Kanallara sıkılan özel antiseptik maddeler, havalandırma (klima) sisteminin hijyenini sağlıyor. Hava kanalları içinde oluşan, eriyik hale gelerek kanallarda kalan köpük uzun süreli koruma işlevi görüyor. Bu işlemler ortalama 20 dakika sürüyor.

Bunun yanında soğuk günlerde sürekli kapalı kalan camlar nedeniyle içeriye sinen kötü kokular veya ufak dikkatsizlikler sonucu döşemede meydana gelen lekeler de, Sonax'ın detaylı araç içi temizliği paketiyle giderilebiliyor.

Sonax'ta boya koruma, boya parlatma, motor temizleme ve koruma gibi işlemler de yapılabiliyor.

Haberin Devamı
İlginizi çekiyorsa, www.sonax.com.tr adresinden fazlasını öğrenebilirsiniz.

*********************************************

Nano teknolojili parlaklık

Tıptan ev elektroniğine, inşaat sektöründen tekstile kadar farklı alanlarda kullanımı artan "nano teknolojisi", bu kez araç bakım ve onarım ürünleriyle karşımıza çıkıyor.

Nano teknolojisi sayesinde geliştirilen ürünleri bulunan ve bunları merkezlerinde uygulayan Dr.Vinyl, otomobilin kumaş, deri döşeme, plastik, cam ve jantlarının olumsuz koşullardan etkilenerek zamanla eskimeleri geciktirmek amacıyla çeşitli hizmetler sunuyor.

Örneğin "Texgard" kumaş koruyucu uygulaması. Bu, gözenekli yüzeylerde, araç içi kumaş ve döşemelerinde oluşan ağır lekeler için geliştirilen, nano parçacıkların bu yüzeylere nüfuz ederek temizlik gerçekleştirilen bir uygulama. Uygulamada kahve, şarap, katı ve sıvı yağlar, kimyasal maddelerin bıraktığı lekeler çıkartılabiliyor.

Markanın yine nano teknoloji destekli deri döşeme, cam ve jant koruyucu ürünlerinin yanı sıra uygulamaları da bulunuyor. Dr. Vinyl'in merkezlerinde ayrıca boyasız göçük onarma, deri boyama, tampon tamiri, sigara yanığı onarımı gibi işlemler de gerçekleştiriliyor. Buradaki tüm hizmetleri ve fazlasını www.drvinyltr.com adresinden öğrenmek mümkün.

*********************************************

Kendisi uğraşmak isteyenlere

Otomobillerin hem iç hem de dış yüzeylerinin temizliği, parlatılması ve korunması amacıyla "3M Car Care" merkezlerinde hizmet veren firma, aynı zamanda aracının koruma ve temizlik işlemlerini bizzat yapmak isteyenler için de ürünler sunuyor.

Örneğin 3M vinil temizleyici ve koruyucu, araç içindeki vinil, deri ve plastik yüzeylerdeki kir, toz ve lekeleri temizliyor. Bu ürün, aynı zamanda yüzey üzerinde koruyucu tabaka da bırakıyor. "Scotchgard" sprey ise yağ ve su itici özelliğiyle döşeme üzerine dökülenlerin tutulmasını, kumaşın ya da derinin içine nüfuz etmesini önlüyor. Üstelik spreyler, uygulama yapılan yüzey yıkanmadıkça veya başka bir kimyasal uygulanmadıkça 6 ay dayanabiliyor.

3M'in, ayrıca "Perfect-it" adını verdiği serisi, aracın dış yüzeyine elle uygulanabilen "El Pastası" ve boya parlatması için kullanılan "Parlaklık Koruyucu" gibi çeşitlere sahip. Bunun yanında yine markanın "Parlaklık Artırıcı Sprey", "Araç Şampuanı", "Lastik Parlatıcı" ürünleri de var.

İç ve dış temizlik için

Dünyanın ilk likit oto cilası Plastone'u 1950 yıllarda keşfeden Amerikalı Ben Hirsch'in kurduğu Turtle Wax, araçların iç ve dış temizliği için geniş yelpazede oto bakım ürünleri sunuyor.

Haberin Devamı
Turtle Wax'ın dış yüzeyler için fırçasız yıkama, eskimiş ve parlaklığı gitmiş araçlar için renk yenileyici, boya yüzeyini onaran çizik çıkartıcı, uzun süre etkili parlaklık veren orjinal boya koruyucu, polimer esaslı boya koruyucu şampuan ve ürünleri bulunuyor.

Markanın iç yüzey temizlik ürünleri arasındaysa halı ve döşemelerdeki kir ve lekeleri kolayca çıkaran "Genel Temizleyici", deri yüzeylere hassas bakım yaparak temizleyen "Deri Bakım Losyonu", yağ ve yiyecek lekelerine yönelik "Ağır Leke Çözücü" var.

Bunun yanında araç dışında standart ve hafif metal alaşım jantları, jant kapaklarını temizleyen "Jant Temizleyici ve Parlatıcı", lastik yanaklarına uzun süre yeni bir görünüm kazandıran "Motor Ve Lastik Parlatıcı", etkili temizlik sağlayan "Motor Temizleyici ve Yağ Sökücü", Sonax'ın ürünleri arasında...