Otomobil Artık kamyonlar da ses ile kontrol edilebilecek!

Artık kamyonlar da ses ile kontrol edilebilecek!

10.04.2017 - 17:36 | Son Güncellenme:

Artık Mercedes ve Scania kamyonları bile AppleCar’a sahip olacak.

Artık kamyonlar da ses ile kontrol edilebilecek

Mercedes-Benz “araçlarına Apple CarPlay bilgi eğlence sistemini getiren ilk kamyon üreticisi” olduğundan son derece emin. Bu iddia teknik olarak doğru olabilir ancak Scania da kamyonlar için aynı teknolojiyi “endüstriye getiren ilk marka” olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Alman şirket, Multimedia Radio Touch telsiz sistemi ile donatılmış Actros, Antos ve Arocs modelleri için bağlantı kurulmasının mümkün olacağını söylüyor. Apple CarPlay, sürücünün "hareket halindeyken iPhone'unu ve çeşitli uygulamaları güvenli ve rahat bir şekilde kullanmasına" olanak tanıyor. Sistem, Android kullanıcıları için Apple CarPlay'ın muadili olan MirrorLink ile de çalışacak.

Tıpkı modern otomobillerin çoğunda olduğu gibi, sistem telefon, müzik, haritalar, haberler, iTunes gibi farklı uygulamalara göz atmak ve kullanmak için gelişmiş bir ses kontrol fonksiyonu ile yönetilebilecek.

Doğal olarak, Scania'nın sistemi de tamamen aynı olacak ve yedi inç dokunmatik ekrana ve Sesle Kontrol Seçeneğine sahip bir Scania Bilgi Eğlence Sistemine sahip müşteriler için kullanılabilir olacak. Apple'ın iOS 7 veya daha üstü olan cihazları USB kablosu vasıtasıyla, Siri’ye, Apple Haritalar, Apple Müzik, Telefon, Mesajlar ve çeşitli üçüncü taraf uygulamalara erişmek için aracın bilgi-eğlence sistemi ile eşleştirilebilecek. Apple CarPlay desteği Haziran 2017'de tanıtılacak ve bilgi eğlence sisteminin önceki sürümleri de ses tanıma özelliğine sahipse güncellenebilecekler.

Haberin Devamı

Kaynak: tr.motor1.com