Otomobil ‘Ben bir otomobil adamıyım VW benim için Disneyland’

‘Ben bir otomobil adamıyım VW benim için Disneyland’

31.10.2010 - 23:19 | Son Güncellenme:

Fiat’tan Volkswagen’e transferi otomotiv dünyasında büyük ses getiren, VW Grubu’nun Pazarlama Direktörü Luca De Meo, Jetta’nın Avrupa lansmanı için İstanbul’a geldi

‘Ben bir otomobil adamıyım VW benim için Disneyland’

Fiat Grubu’nda görev yaparken, Fiat Başkanı Sergio Marchionne’den sonra İtalyan otomotiv sektörünün en karizmatik yöneticisi kabul edilen ve geçen yıl aniden VW Grubu’na transfer olduğu açıklanan Luca De Meo, Jetta modelinin Avrupa lansmanı için İstanbul’a geldi. Hayatını otomobillere adadığını hatırlatan Volkswagen Grubu ve VW Markası Pazarlama Direktörü De Meo, Volkswagen’de görev yapmanın kendisi için otomotivin Disneyland’inde çalışmak gibi bir şey olduğunu söyledi.
İtalyan üretici Fiat’tan önce Renault ve Toyota gibi firmalarda da çalıştığını kaydeden Luca De Meo, “Farklı çalışma kültürlerine uyum sağlamak, benim yapımda var. Almanya, benim yaşadığım 9. ülke. Yabancılık çekmedim” dedi. VW’ye geçişinin, Alman mühendisliğiyle Akdeniz yaratıcılığı ve organizasyon kültürünü biraraya gelmesi olarak nitelenebileceğini belirten De Meo, “Volkswagen’nin hedefi, dünyanın bir numaralı üreticisi olmak. Ben de böyle büyük bir projede olmak istediğim için seçtim” ifadesini kullandı.

“Burası kalitenin ibadethanesi”
Tüm hayatını otomobillere adadığını söyleyen De Meo, “Günde 8-10 saatimizi ‘Araçlarda neleri geliştirebiliriz, neleri daha iyi yapabiliriz?’ diye düşünmeye adamış durumdayız. Dolayısıyla burası bir ibadethane gibi. Benim işim de otomobil ve sürekli yeni araçlarla karşılaşıyorum. Yani otomobilin Disneyland’inde gibiyim” diye konuştu. Bugüne kadar pek çok markada çalıştığını, Volkswagen’i bir otomotivci olarak çalışılabilecek en iyi yer olarak gördüğünü de belirten De Meo, “VW Grubu’nda sürekli standartlar yükseliyor. Yani Şampiyonlar Ligi gibi. Ben de şimdi Şampiyonlar Ligi’nde görevliyim” dedi.

Türkiye evrensel standartlarda
Özellikle Fiat’ta çalıştığı sırada, Türkiye’de çok zaman geçirdiğini ve çok iyi tanıdığını söyleyen VW Grubu Pazarlama Direktörü Luca De Meo, şunları söyledi:
“15 yılda ekonomik açıdan çok iniş-çıkış yaşadınız. Ekonomik ve siyasi istikrar sonrası Türkiye’nin evrensel standartlara ulaştığını söyleyebilirim. Üretimden pazarlamaya, herşey global düzeyde gerçekleşiyor. Bizim için Türkiye kilit pazar, Şampiyonlar Ligi’nde.”



Birkaç saatini internette geçiriyor
Luca De Meo, İtalyan otomotiv sektörünün en gözde yöneticilerinden biriydi. 2002’de Fiat Grubu’nun Pazarlamadan Sorumlu Başkanı ve Alfa Romeo’nun Genel Müdürü’ydü. Ve aynı zamanda, Fiat’ın Başkanı Sergio Marchionne’nin prenslerinden biri olarak ün yapmıştı. Fiat 500’ün modern versiyonunun üretilmesini bizzat istemiş, bu aracın tüm tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini o planlamıştı.
Pazarlamada teknoloji kullanımına önem veren, tam bir internet kurdu olan De Meo, özellikle Alfa Romeo MiTo’nun piyasaya sunulması sırasında bunun faydasını gördüğünü söylemişti. De Meo, daha önceki bir açıklamasında “Her gün birkaç saatimi internette geçiriyorum. Markanın bloglarına girip, fanatikleriyle yazışıyorum. Çok ilginç fikirler çıkabiliyor” demişti.
VW’de 12 ay önce göreve gelen De Meo, Golf GTI modelinin ABD lansmanını sadece iPhone üzerinden, Polo GTI’ınkini de Facebook’tan yaptı. iPad formatında dergi hazırlayan ilk otomotiv markası da Volkswagen oldu.



Avrupa yeni Jetta’yı Türkiye’den tanıdı
Volkswagen, yenilediği popüler modeli Jetta’nın Avrupa lansmanını, aracın en büyük pazarı olan Türkiye’de gerçekleştirdi. Autoshow’da gerçekleştirilen lansmanda VW Grubu Pazarlama Direktörü Luca De Meo, Bölge Satış Direktörü Hans Heiner Tüting, Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu ve VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun hazır bulundu.
2011 Şubat ayında geliyor
Jetta’nın Autoshow’da da sergilenen 6. nesli, gelecek yıl şubat ayından itibaren showroomlarda yerini almaya başlayacak. İlk kez 1979’da tanıtılan ve 31 yılda tüm dünyada 9.5 milyon adet satan Jetta’nın yeni nesli, ilk etapta TSI teknolojisine sahip 1.2 lt (105 HP) benzinli motorla getirilecek. Aracın 1.6 lt TDI (105 HP) dizel motorlusunun yanı sıra, yılın ortalarından itibaren 1.4 lt TSI (122 HP) benzinli motor seçeneği de olacak.