Otomobil Bentley Bentayga daha fazla versiyona kavuşabilir

Bentley Bentayga daha fazla versiyona kavuşabilir

05.05.2017 - 11:18 | Son Güncellenme:

Yeni Bentley Bentayga, piyasadaki en hızlı ve en lüks SUV'lerden birisi. İngiliz üretici, SUV yelpazesini yeni versiyonlar ile genişletmeyi planlıyor olabilir.

Bentley Bentayga daha fazla versiyona kavuşabilir

Autocar'a göre Bentley CEO'su Wolfgang Durheimer, türevlerin önemli olduğunu çünkü piyasada taze kalmanın kilit bir detay olduğunu söylemiş. Bu bağlamda Bentayga, tasarım çalışmasını paylaştığımız coupe versiyonuna ve Continental'daki gibi "GT3 R" adında ateşli bir türeve kavuşabilir.

Haberin Devamı

Durheimer, Lamborghini ve Rolls-Royce gibi rakiplerinin de giriş yapmaya hazırlandığı bu segmentte Bentley'nin müşteri yelpazesi konusunda daha önce olması gerektiğine inanıyor.
Bu tür modeller, yeşil ışık alsalar bile en erken 2022 yılında gelebilir. 2018 yılında lüks crossover modelinin plug-in hibrit versiyonuna kavuşacağını biliyoruz. Durheimer, Bentayga'nın küçük kardeşi için de benzer bir tarihi işaret etti. Altyapısını Porsche Mission E ile paylaşacak olan Bentley EXP konseptinden türetilen spor otomobil de markanın planları arasında.

Şimdilik müşterilerin standart Bentayga ile idare etmesi gerekiyor. Çift turbolu W12 motordan gelen 600 bg (447 kW) ve 229,100 $ (günümüz kuruyla yaklaşık 813,992 TL) fiyat etiketi etkileyici olmak için yeterli. Dizel motorlu ilk Bentley olan Bentayga Diesel ise 430 bg (319 kW) güce sahip. Bu modelin Birleşik Krallık'taki fiyatı ise 135,800 £ (yaklaşık 623,176 TL).