Otomobil Bibendum 109 yıl sonunda konuştu!

Bibendum 109 yıl sonunda konuştu!

28.05.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Michelin’in 109 yaşında olmasına rağmen hâlâ dinç görünen efsane lastik adamı, ilk kez konuşmaya başladı

Bibendum 109 yıl sonunda konuştu

Levent Köprülü

Ona “Bibendum” ya da “Lastik Adam” deyince birçoğunuz çıkartamamış olabilirsiniz. Ancak bir dönem yollarımızdaki kamyonların “baştacı” durumundaydı. Hem de geceleri ışıklandırılmış şekilde görürdük onu...
Michelin’in 109 yaşında olmasına rağmen hâlâ dinç görünen (bunu sürekli koşmaya ve spora borçlu herhalde) efsane lastik adamı, ilk kez konuşmaya başladı. Çoğunlukla koşarken ya da fabrikada çıkan lastikleri kontrol ederken gördüğümüz ve her bir lastiğe veda edişiyle “duygu adamı” olduğunu gizlemeyen Bibendum, Batı Avrupa ülkelerinde ilk defa geçen yıl radyo spotlarında sesini duyurmaya başladı. Ve Bibendum, Türkiye’de de gösterime giren “Dünya Turu” konseptli reklam filminin sonunda bu defa Türkçe konuşuyor.  
Dünyanın en fazla bilinen kurumsal karakterlerinden biri olan Bibendum, 1894’te gerçekleşen Lyon Evrensel Sergisi’nde üst üste yığılmış lastiklerden ilham alınarak doğmuş. Andre ve Edouard Michelin kardeşler “Kolları olsaydı, bir insan olabilirdi” deyivermişler hemen. Böylece 1898’de poster sanatçısı O’Galop’un fırçasıyla hayat bulmuş. 1998’de biraz kilo veren ve yeni bir imaj kazanan Bibendum, 100 yılı aşkın süre içinde, günün koşullarına uygun olarak sürekli geliştirilmiş.
Bu arada hayranlarına duyurulur... 21 Mayıs-30 Haziran arasında Michelin yetkili bayilerinden 4 otomobil, 4x4 ya da kamyonet lastiği alan sürücülere oyuncak Bibendum yani Lastik Adam hediye ediliyor.