Otomobil Bosch ile park stresine son

Bosch ile park stresine son

04.03.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bosch, 2007'de seri üretime geçecek Akıllı Park Sistemi'yle park sorununa elektronik çözüm getiriyor

Bosch ile park stresine son
Dar park alanları, araçların kör noktaları ve yoğun trafik ortamlarında park etmek oldukça stresli. Zor şartlar altında tek denemede ve hızlı park etmekse büyük başarı. Bosch, 2007'de seri üretime geçecek Akıllı Park Sistemi'yle park sorununa elektronik çözüm getiriyor. İki verisyonlu üretilecek Bosch'un bu sistemleriyle, yavaş ve başarısız park denemeleri geçmişte kalacak.

"Direksiyon ve sürüş stratejisi hesaplayan" versiyon, geçerken park yerini ölçüyor ve aracın gireceği kadar büyük olup olmadığı hakkında sürücüyü bilgilendiriyor. Ardından otomatik olarak aracın bu park alanına park edebilmesi için direksiyon ve sürüş stratejisi hesaplıyor. Sürücüye direktiflerin sesli mi veya görsel olarak verilebiliyor.

Haberin Devamı
Akıllısı da var

İkinci ve geliştirilmiş versiyonundaysa eğer araç elektrik destekli direksiyona sahipse Bosch, direksiyonun otomatik kontrolünü park destek sistemine devrediyor.

Sürücünün sadece fren ve gaz pedalına bastığı bu versiyon, 2008'e kadar yeni araçlarda kullanılmak üzere hazır olacak. Bütün bu otomatik fonksiyonlara rağmen, sorumluluk sürücüden hiçbir zaman alınmıyor. Sürücü, süreci kontrol ediyor ve istediği an sistemi devreden çıkarıp aracı kendi manevraları ile park edebiliyor.