Otomobil Boyner Avrupa’ya elektrikli hafif ticari araç satıyor

Boyner Avrupa’ya elektrikli hafif ticari araç satıyor

01.03.2010 - 00:08 | Son Güncellenme:

Boyner Sanayi Mensucat Fabrikaları AŞ Genel Müdürü ve TÜSİAD International Yürütme Kurulu Başkanı Osman Fevzi Boyner, yaklaşık 1.5 yıldır bazı Avrupa ülkelerinde elektrikli ticari araç satışı yaptıklarını söyledi.

Boyner Avrupa’ya elektrikli hafif  ticari araç satıyor


CNBC-e Business dergisine konuşan Boyner, elektrikli araç teknolojileriyle ilgili çalışmalara 2004’te başladıklarını, daha sonra da bu alana yatırım yapmaya karar verdiklerini belirterek, böylece Boyner Sanayi’nin tarihinde ilk kez bambaşka bir alanda stratejik adımlar atmaya yöneldiklerinin altını çizdi. Osman F. Boyner, bu alanda öncelikle Çinli BYD firmasının distribütörlüğünü aldıklarını, ardından da ABD’li elektrikli lüks araç üreticisi Fisker’ın Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs, Romanya ve Bulgaristan distribütörlüklerini üstlendiklerini kaydetti.

Dönüşüm İtalya’da
Ticari araçların elektrikliye dönüştürülerek satılması işiyle de uğraştıklarının altını çizen Boyner, Fiat ve Renault’nun da aralarında bulunduğu önde gelen ticari araç üreticilerinden aldıkları araçları, bu firmaların da onayıyla İtalya’da elektrikliye dönüştürdüklerini söyledi.
Boyner, “Elektrikliye çevirdiğimiz yük ve yolcu taşıyan bazı hafif ticari araçlar, Danimarka ve İtalya’nın çeşitli kentlerinde yol kat ediyor. Elektrikliye dönüştürdüğümüz otobüsler 15 aydır Kopenhag caddelerinde gidip geliyor mesela” dedi.
Boyner, Türkiye’de de bu yönde ön siparişler aldıklarını ancak üretim için ilgili yönetmeliğin yayımlanmasını beklediklerini bildirdi.