Otomobil Chevrolet'den 'ralli' zevki

Chevrolet'den 'ralli' zevki

27.06.2006 - 16:48 | Son Güncellenme:

Chevrolet'nin ralli otomobillerinin de özelliklerini taşıyan Borrego'su

Chevroletden ralli zevki
Chevroletden ralli zevki

General Motors, 2001 yılında piyasaya çıkarmayı düşündüğü Chevrolet Borrego'yu tanıttı. Borrego'da yol tutuş kabiliyeti üst düzeyde olan bir ralli otomobiliyle, Chevrolet'nin geleneksel dayanıklılığı bir araya getirilmiş.
Yeni modeli dizayn eden ekibin başında olan Frank Saucedo, dört çekerli olarak tasarlanan aracın sportif görünüşünde uluslararası ralli arabalarıyla, yarış amaçlı kullanılan kamyonetlerden ilham aldıklarını belirtti. Off - road araçların günlük hayatta kullanımlarının her geçen gün artış gösterdiğini ifade eden Saucedo, Borrego'nun gençlerin rüyalarını süsleyen üstü açık otomobillerin yerini alacağını iddia etti.
İç dizaynında geleneksel "ikili kokpit"ten vazgeçmeyen Borrego, güvenli görünümüyle ne kadar çılgın kullanılırsa kullanılsın buna dayanacağı izlenimini veriyor. Güçlü lastik yapısıyla ralliyi özleyenlerin duygularına hitap eden Borrego, arka bölümde de iki yeni yolcu için yer açan yenilikçi bir çizgiyi beraberinde getiriyor.
Borrego'da, outdoor maceraları için navigasyonu sağlayan ve aracın içinde - dışında da kullanılabilen taşınabilir GPS sistem sayesinde yolcular nerede olurlarsa olsunlar medeniyetle bağlantılarını koparmamış oluyor. Ayrıca air kompresör ve sıkıştırılmış su deposuna da sahip olan araçla zor bir günün sonunda duş alma imkanı dahi sağlanıyor.
Chevroletden ralli zevki

Borrego'nun tasarımında Subaru otomobilinin dört çeker modellerinden ve dört silidirli turbo motorundan ad esinlenilmiş. Subaru'da yüzde yirmi hissesi bulunan General Motors'un yöneticileri bu faktörün kendilerine yeni konseptler yaratmak için büyük bir fırsat sunduğunu söylüyor. (2001)