Otomobil Çok Özel Vosvos'lar Sergisi

Çok Özel Vosvos'lar Sergisi

23.01.2014 - 10:12 | Son Güncellenme:

Dünya’nın en yeni ve en büyük otomobil müzelerinden biri olan LeMay’de Corvette’ler çok özel Vosvos’lara yer açmak için rafa kaldırıldılar.

Çok Özel Vosvoslar Sergisi

Çok Özel Vosvoslar Sergisi



2012’de açılan müzede 350 otomobil sergilenebiliyor. Müzedeki otomobiller, dönüşümlü olarak koleksiyonerlerden, kurumlardan, 90’ların ortalarında 3.500’den fazla otomobili toplayarak Guiness rekorlar kitabına giren LeMay Koleksiyonundan sağlanıyor.

Haberin Devamı

Çok Özel Vosvoslar Sergisi

Dünyanın en ilginç otomobil müzeleri
Müzenin “VeeDub - Bohem Güzellikler” adını taşıyan yeni sergisinde, çok nadir bulunan ilk Vosvosların da aralarında bulunduğu 25 çok özel Volkswagen modeli var.

Volkswagen Amerika da, sergiye toplam 400 bin dolar değerindeki üç model göndermiş. Bilinen en eski sekizinci Vosvos olan, 1943 model ve tamamen yenilenmiş bir KfD-Wagen, Meksika’da üretilmiş bir düğün arabası ve bir tip 2 panelvan.

Sergideki diğer otomobillerin de kendilerine özgü bir hikayeleri var. “Herbie- Aşk Böceği” filminin hayranı olan 6 yaşındaki oğullarının da etkisiyle 1963 model bir vosvos alan bir aile, kendi Herbie’lerini yaratmak istemiş. Baba-oğul yaptıkları tamirler ve modifikasyonlarla filmdeki otomobilin tıpkısını yaratmayı başarmışlar.

Bir başka çift, 1978 model üstü açık bir Karman Super Beetle’ı, 1983’te evlenmeden hemen önce almışlar. Asker çift, yıllar boyunca tüm görev yerlerine bu araçla giderek dünyanın yolunu yapmışlar. “O artık aileden biri oldu” diyen çift, aracı 2002’de tamamen yenilemişler ve sergiye getirmişler.

VeeDub- Bohem Güzellikler sergisi, Amerika’nın otomobil müzesi LeMay ‘da Dünya’nın en ilginç Vosvoslarını sergilemeye devam ediyor. Devam eden diğer sergileri müzenin resmi sitesinden inceleyebilirsiniz.

Haberin Devamı


Kaynak: Tasit.com

Çok Özel Vosvoslar Sergisi

Çok Özel Vosvoslar Sergisi

Çok Özel Vosvoslar Sergisi

Çok Özel Vosvoslar Sergisi

Çok Özel Vosvoslar Sergisi

Yazarlar