Otomobil Elektrikli ilk Audi SUV model olacak

Elektrikli ilk Audi SUV model olacak

29.06.2017 - 14:06 | Son Güncellenme:

Audi Sport yöneticisi Stephan Winkelmann departmanın 2025 yılı itibariyle üretime geçireceği ilk elektrikli Audi otomobilin SUV ya da limuzin modeli olacağını belirtti.

Elektrikli ilk Audi SUV model olacak

Alman otomotiv devi Audi'nin performans departmanı 2025 yılı itibariyle otomobillerde kullanılabilecek batarya makineleri üretmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Winkelmann geçtiğimiz yıl Quattro Sport markasının ismi değiştirilerek kurulan Audi'nin performans departmanı barataya makinelerini üretim sürecini başlatmadan önce 2020 yılı itibariyle otomobil sayısını 10'dan 16'ya çıkaracağını belirtti.

2020-2025 yılları arasında elektrikli modeller üzerinde çalışmaya başlamaları gerektiğini söyleyen Winkelmann ilk elektrikli otomobilin R8 gibi bir kasaya değil, SUV ya da limuzin gibi bir kasaya sahip olacağını çünkü büyük araçların batarya makineleri için daha çok yer sağlayacağını ifade etti.

Elektrikli ilk Audi SUV model olacak

Audi R8 Spyder V10 Plus tanıtımının da gerçekleştiği Goodwood Festival of Speed etkinliğinde konuşan Winkelmann R8'in elektrikli bir versiyonunun üretilmeyeceğini fakat bu teknolojinin serinin gelecek nesilde üretilecek otomobillerinde var olabileceğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Ellerinde kendilerine ait R8 model bir otomonil olduğunu, herhangi bir değişiklik olmazsa Audi R8 model otomobilin yakın gelecek için oldukça önemli bir fırsat olduğunu belirten Winkelmann bugünkü bilgisiyle bu teknolojinin R8 modelini takip edeceğini sözlerine ekledi.

Winkelmann ayrıca elektrik teknolojisinin Audi'nin DNA'sı sayılabilecek kasalara uyum sağlaması durumunda bu teknolojiyi var olan modellerde de kullanabileceğini söyledi.

Elektrikli ilk Audi SUV model olacak

Audi Sport'un geçtiğimiz yıl yeniden yapılanması Mercedes'in performans kolu olan AMG ile kıyaslamalara sebep olmuştu. Fakat Winkelmann, Audi'nin daha farklı bir yapılanma içerisinde olduğunu, Mercedes'in AMG yapılanmasını takip etmediğini özellikle vurguladı.

Audi Sport, bu yıl düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı'nda 2 yeni otomobil modelini tanıtacak.

Audi'nin dünya genelinde yüksek satış rakamlarına erişebileceği modellere odaklanacağını belirten Winkelmann R8 gibi ikon olmuş otomobil modellerini unutmayacaklarını ve bu tip modelleri üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü