Otomobil Kia’nın Avrupalısı iddialı geldi

Kia’nın Avrupalısı iddialı geldi

12.05.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Koreli üretici Kia’nın Avrupa için özel olarak tasarladığı ilk model olan Cee’d, uzun bir bekleyişin ardından Türkiye’de satışa sunuldu.

Kia’nın Avrupalısı iddialı geldi

Koreli üretici Kia’nın Avrupa için özel olarak tasarladığı ilk model olan Cee’d, uzun bir bekleyişin ardından Türkiye’de satışa sunuldu. Üç ve beş kapılı Hatchback kasa tipiyle satışa çıkan Cee’d, 31 bin 790 YTL’den başlayan fiyatlara sahip.


Marka için yeni bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilen Cee’d, Avrupalı tüketiciler için Avrupa’da tasarlanan ve Slovakya’daki Zilina fabrikasında üretilmeye başlanan bir araç. Avrupa’da popüler olan orta sınıf otomobiller arasında yerini alan Cee’d, tasarım açısından hayli sportif ve dinamik çizgilere sahip. Geniş iç mekanında da bu özelliklerini sürdüren Cee’d, sportif ve turuncu ağırlıklı bir aydınlatmaya sahip göstergeleri, sürücüye doğru eğimli ve sade orta konsolu, USB ve AUX iPod bağlantıları gibi özellikleriyle dikkat çekici.

Hem üç, hem beş kapılı
Avrupa’daki yoğun talep nedeniyle biraz gecikmeli olarak Türkiye’de satışa sunulan Cee’d, hem üç hem de beş kapılı hatchback kasa tipiyle satışa sunuldu.
“Cool” ve “Motion” adıyla iki farklı donanım paketine sahip Cee’d, 1.6 lt (90 HP) ve 1.6 lt (115 HP) dizel motor seçenekleriyle ithal ediliyor.  Otomatik vites seçeneği de mevcut. Aynı zamanda firmanın çarpışma testlerinde 5 yıldız alan ilk modeli olan Cee’d, Cool paketinde 6 hava yastığı, ABS+EBD, hıza-duyarlı otomatik kapı kilitleri, merkezi kilit, elektrikli ön camlar, direksiyondan kumandalı radyo/CD/MP3 çalar, USB+AUX+Ipod girişi, yol bilgisayarı ve klima gibi donanımları standart sunuyor.