Otomobil Kimi zirveyi sevdi!

Kimi zirveyi sevdi!

09.07.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Formula 1'de McLaren'in çaylak yıldızı Lewis Hamilton'ın ülkesi İngiltere'de zafer kazanma rüyasına Kimi Raikkonen son verdi. Ferrari pilotu Fransa'dan sonra İngiltere GP'sinde de zirveye çıkarken, Alonso ikinci, Hamilton üçüncü olabildi

Kimi zirveyi sevdi

Formula 1'de McLaren'in çaylak yıldızı Lewis Hamilton'ın kendi ülkesinde zirveye çıkma hayali gerçekleşmezken, Silverstone pistinin bu yılki kralı Kimi Raikkonen oldu.
İngiltere GP'sine, tribünleri dolduran onbinlerce hayranının desteğiyle pole pozisyonda başlayan Hamilton, Ferrari'nin Fin pilotu Raikkonen'in baskısını henüz yarışın başında hissetti. Startla birlikte atak yapmak isteyen Kimi'ye karşı iyi savunma yapan İngiliz, ilk pit stoplara kadar da öndeki yerini korudu. Ancak pitte fazla vakit kaybeden Hamilton'a, bu birkaç saniye pahalıya mal oldu ve McLaren sürücüsü Kimi ve Alonso'nun ardına düştü. İlk pit stoplar tamamlandığında liderlik McLaren'den Alonso'ya geçti.

Strateji konuştu!

Kimi Raikkonen ise stratejisini geç pit stop taktiği üzerine kurdu. Aracın hafiflemesinden de faydalanarak 43. tura kadar büyük bir süratle devam eden Fin pilot, piste döndüğünde rahatça oturduğu liderliği Alonso ve Hamilton'un önünde yarış sonuna kadar korudu. Sezonun ilk yarışı Avustralya'dan sonra altı yarış kazanamayan ancak Fransa'nın ardından İngiltere'de de üst üste ikinci yarışında zirve yapan Kimi böylece bu sezon en çok kazanan sıfatını alırken genel klasmanda Hamilton ve Alonso ile arasının açılmasına da engel oldu.
Silverstone'da dünün en hızlısının Ferrari'ler olduğuna bir başka kanıt da Felipe Massa'ydı. Start öncesi aracı pistte kalınca yarışa pitten başlamak zorunda kalan Brezilyalı, ilk sekiz turda tam 12 aracı geçti, agresif sürüşüyle damalı bayrağı da BMW Sauber'in istikrarlı sürücüsü Kubica'nın ardında 5. sırada görmeyi başardı.


PİLOTLAR KLASMANI
1. Lewis Hamilton McLaren 70 puan
2. Fernando Alonso McLaren 58 puan
3. Kimi Raikkonen Ferrari 52 puan
4. Felipe Massa Ferrari 51 puan
5. Nick Heidfeld BMW Sauber 33 puan
6. Robert Kubica BMW Sauber 22 puan
7. Giancarlo Fisichella Renault 17 puan
8. Heikki Kovalainen Renault 14 puan



MARKALAR
1. McLaren 128 puan
2. Ferrari 103 puan
3. BMW Sauber 56 puan
4. Renault 31 puan
5. Williams 13 puan
6. Toyota 9 puan
7. Red Bull 6 puan
8. Super Aguri 4 puan