Otomobil Kış lastiği tüm taşıtlar için zorunlu oluyor

Kış lastiği tüm taşıtlar için zorunlu oluyor

29.08.2017 - 17:01 | Son Güncellenme:

Yakın döneme kadar ağır vasıtalar ve ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği, bu yıl itibariyle otomobillere de zorunlu oluyor.

Kış lastiği tüm taşıtlar için zorunlu oluyor

Yakın zamana kadar ağır vasıta ve ticari araçlar için uygulanan kış lastiği uygulamasında değişikliğe gidildi. Artık otomobiller için de kış lastiği zorunluluğu var. Peki kış lastiği uygulaması ne zaman yürürlüğe girecek? Hangi otomobilleri kapsayacak? Kış lastiği uygulaması ne kadar sürecek? Detaylar haberde...

Haberin Devamı

Kış lastiği zorunluluğu hangi tarihler arasında geçerli olacak?

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2017 ile 1 Nisan 2018 tarihleri arasında geçerli olacak. Bu tarihler arasında ağır vasıtalar ve ticari araçların yanı sıra otomobillerin de kış lastiği kullanımı zorunlu olacak.

Kış lastiği kullanmamanın cezası nedir?

1 Aralık 2017 ile 1 Nisan 2018 tarihleri arasında kullanımı zorunlu olan kış lastiği uygulamasına aykırı davranan sürücülere 625 lira para cezası uygulanacak.

Kış lastiği uygulaması hangi bölgelerde geçerli?

Kış lastiği uygulaması, 1 Aralık 2017 ile 1 Nisan 2018 tarihleri arası tüm şehirlerarası otoyollarda zorunlu olacak. Buna karın hiç yağmadığı bölgeler de dahil. 4 ay boyunca kış lastiği tüm şehirlerarası otoyollarda zorunluyken şehir içi ulaşımda karar valiliklere ait.

Haberin Devamı

Kış lastiği yerini zincir kullanmak mümkün mü?

Kış lastiği uygulamasının geçerli olacağı 1 Aralık 2017 ile 1 Nisan 2018 dönemi içerisinde zincir kullanımı yeterli kabul edilmeyecek. Buna göre şehirlerarası yolculuklarda kış lastiği kullanmayıp zincir takan otomobiller de cezaya tabi olacak.

Kış lastiği denetimi nasıl gerçekleşecek?

Kış lastiği denetimi için Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve sınır kapılarında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı denetim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek.