Otomobil MANAVGAT GÖLÜ

MANAVGAT GÖLÜ

10.10.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Manavgat deyince akla ilk gelen doğa harikası şelalesi oluyor. Nehrin üst bölümünde yer alan diğer doğa harikaları Manavgat ve Oymapınar baraj gölleri ise unutuluyor.

MANAVGAT GÖLÜ

Manavgat deyince akla ilk gelen doğa harikası şelalesi oluyor.  Nehrin üst bölümünde yer alan diğer doğa harikaları Manavgat ve Oymapınar baraj gölleri ise unutuluyor.  Her iki göl de çevresini kaplayan asırlık çam ormanları, koyları, yarımadaları ve adaları ile eşi benzeri olmayan doğal güzellikler sergiliyor...  Bu gün Manavgat Baraj Gölü’nü şöyle bir turlayacağız.  Bir diğer yeryüzü cenneti Oymapınar’ı başka bir bahara bırakacağız.

Haberin Devamı

Tekne sefası

Manavgat Gölü’nde tekne turlarını adını gölün yeşilinden alan “Green Lake” düzenliyor. Tekneler Oymapınar beldesi girişindeki Green Lake Restoran’ın  önünden kalkıyor. Gölün manzarası o kadar güzel ki, insan 3 saat kadar süren tur hiç bitmesin istiyor.  (Tekne turu için tel:  0242 777 2276) 

Yüzme molası

Gölün hemen her yerinden suya girilebiliyor. Tekne turuna çıkanlar, çamların göle kadar indiği küçük bir koyda mola veriyor. Tekneler, şamandıralar üzerinde yüzen bir platforma yanaşıyor. Gölün su sıcaklığı, deniz suyundan pek farkı olmuyor. “Ben serin suları severim” dersen, Manavgat Barajı’na yakın yerlerde girmen gerekiyor.

2500 yıllık

Antik kent Side’de oturanlar su ihtiyaçlarını buradan karşılamışlar. 2 bin 500 önce yaptıkları su kemerlerinin yer yer hala ayakta durması insanı şaşırtıyor.

Haberin Devamı

Hamur işinde üzerine yok

Hatice - Raşit Enhoş çiftinin işlettiği Cennet Vadisi Restoran,  gölün başlangıcındaki Oymapınar Beldesi’ne 9 kilometre mesafede, hemen sahilde yer alıyor.  Hatice’nin on parmağında on marifet bulunuyor. Mutfağa bir girdi mi,  3 çeşit börek, 5 çeşit  çörek yapmadan çıkmıyor.  Ben kaç defa şahidim, 50 kişiye tek başına yemek yetiştiriyor. Üstelik lezzetlerine de doyum olmuyor.

İhtişamı büyülüyor

Manavgat Braj Gölü’nün çevresi karayoluyla aşağı yukarı 60-70 kilometreyi buluyor. Ancak,  arabayla turlaması, doyumsuz manzarasını seyretmek için dur kalk yapa yapa, 6-7 saat sürüyor. Gölün üst tarafındaki köprüden geçerken, Oymapınar barajının ihtişamlı görünümü insanı adeta büyülüyor.

Uyanık Ahmet

Pamuk zamanı her gün kamyonlar dolusu turist “pamuk toplama turu”na katılıp buraya geliyor. Değirmenli mahallesinden Ahmet Öztürk’ün tarlasına dalıyor, kendilerine verilen çuvalı pamukla dolduruyor.  Böylece Öztürk, pamuk işçisine eşek yüküyle para ödemekten kurtulmakla kalmıyor, üste para da alıyor.

Geziyolu

Antalya Manavgat gölü

000.0 km. Antalya merkez Çallı’da kilometreyi sıfırlıyoruz
012.3 km. Antalya havalimanı sapağı
015.2 km, Kurşunlu Şelalesi ve Isparta sapağı
016.5 km. Perge sapağı
023.0 km. Silyon sapağı
030.0 km. Belek sapağı
036.7 km. Serik
043.7 km. Aspendos sapağı
049.0 km. Köprülü Kanyon sapağı
071.0 km. Manavgat sapağı (Migros sağda). Side buradan 4.5 km
074.0 km. Manavgat’ta yapay şelale kavşağı
077.2 km. Manavgat Şelalesi
081.6 km. Lyrbe (Seleukeia) sapağı. Antik kent, buradan 5 km.
082.0 km. Yeşil Şelale Restoran Pansiyon
089.0 km. Oymapınar Beldesi (Manavgat Gölü kıyısı)
Manavgat Baraj Gölü Çevresi 60-70 km
Arabayla geze geze 6-7 saat

Haberin Devamı

NEREDE YENİR?

Göl çevresinde çoğu aile işletmesi olan 15 restoran yer alıyor. Bazı restoranların yanında  3-5 odalık pansiyonları da bulunuyor.

Yazarlar