Otomobil Massa ve Alonso ‘Ferrari görünümlü’ Jeep kullanacak!

Massa ve Alonso ‘Ferrari görünümlü’ Jeep kullanacak!

06.02.2012 - 02:13 | Son Güncellenme:

Genel olarak Formula1 pilotlarının, bağlı bulundukları takımla aynı markayı taşıyan otomobiller kullanması herkesin kabul edebileceği bir konudur.

Massa ve Alonso ‘Ferrari görünümlü’ Jeep kullanacak

Hele de Scuderia Ferrari için yarışıyorlarsa. Onları Ferrari tarafından kendilerine hediye edilen bir 458 Italia, Fiat Abarth 695 Tributo Ferrari veya Maserati GranCabrio gibi bir modelle görmek, çok doğal bir şey. Ya Jeep’le? Chrysler’ın yüzde 58’ini elinde bulunduran ve aynı zamanda Ferrari’nin de sahibi olan Fiat, Fernando Alonso ve Felipe Massa için bu kez farklı birer otomobil uygun görmüş: Chrysler şemsiyesi altında bulunan ve Avrupa’da kendi adıyla satılan tek marka olan Jeep’in son modeli Grand Cherokee SRT8. Avrupa’da Jeep markasının imajını güçlendirmek ve elbette ki satışlarını artırmak isteyen Fiat, bu nedenle Scuderia Ferrari pilotları Alonso ve Massa’ya Grand Cherokee SRT8 vermeyi kararlaştırmış. Avrupa’da henüz yeni piyasaya sürülecek olan ve Ferrari’nin yıldız sürücülerine ilk örnekleri teslim edilen Grand Cherokee SRT8, aslına bakılırsa pek de “uygunsuz” bir seçim değil. Yani teknik açıdan da...

Özel olarak üretildi
Cherokee SRT8, 6.4 litre hacimli V8 Hemi benzinli motorla donatılmış. 470 HP güç üretebilen araç, bu sayede “Jeep tarafından üretilen en güçlü araç” ünvanına da sahip. 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 sn’de tamamlayabilen Grand Cherokee SRT8, yaklaşık 250 km/s’lik maksimum hıza ulaşabiliyor. Bununla birlikte bu otomobiller, elbette ki Ferrari pilotlarına yakışır hale getirilmiş. Yani bir anlamda “Ferrare görünümlü Jeep” haline dönüştürülmüş. Nasıl mı? Mat siyah radyatör ızgarası, siyah bant, siyah mat tavan, kırmızı gövde rengi, karbon fiber kaplamalar, siyah jantlar, kırmızı fren kaliperleri, alçaltımış gövde, kırmızı deri koltuklar ve elbette sarı zeminli göstergeler... Daha ne olsun?

Haberin Devamı

Ford Mondeo’ya güçlü otomatİk dİzel

Ford’un üst orta sınıftaki temsilcisi Mondeo, yüksek performanslı dizel motor ve otomatik şanzımanlı bir versiyona kavuştu. Mondeo’nun PowerShift otomatik şanzımanla donatılmış 2.0 lt’lik (163 HP) dizel motor seçeneği, 94 bin TL’den başlayan kampanyalı fiyatlarla satışa sunuldu.
Hız kontrol sistemi (Cruise Control), çift bölgeli iklim kontrollü dijital klima, Ford EcoMode, yağmur sensörü, ABS+EBD, ESP, Çekiş Kontrol sistemi (TCS), Acil Durum Fren Desteği (EBA) ve Yokuş Kalkış Desteği gibi standart donanımlara sahip Mondeo’nun 2.0 TDCi PowerShift seçeneği Trend, Titanium ve Selective donanım paketi seçeneklerine sahip. 100 km’de ortalama 5.6 lt yakıt tüketen araçta bulunan PowerShift otomatik şanzıman, 6 ileri kademeli ve sessiz vites geçişleriyle dikkat çekiyor. Mondeo 2.0L TDCi, Ford’a özel 18 bin TL’lik kredi desteğiyle satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Massa ve Alonso ‘Ferrari görünümlü’ Jeep kullanacak

Bu fotoğrafta aslında yenİ Golf ve A3 var

Resmi ilk gördüğünüzde belki pek bir anlam veremeyeceksiniz. Daha doğrusu, anlam ifade etmeyecek. Ancak bu gördüğünüz şeyin, ileriki dönemlerde yeni nesil VW Golf ya da yeni nesil Audi A3 olacağını söylersek, belki daha ilgi çekici hale gelebilir...
Volkswagen’in geçtiğimiz günlerde tanıttığı ve otomotiv üretiminde maliyet tasarrufu sağlayacak modüler enine motor yerleşimli platform, ya da Almanca’dan kısaltılmış adıyla “MQB”, gelecekte Volkswagen, Audi, Skoda ve Seat modellerinin bir çoğuna temel oluşturacak.
C sınıfı modellerin yanı sıra kısaltılarak B sınıfında ya da uzatılarak D sınıfında üretilecek modellerde de kullanılabilecek bu platform, bu modellerde hem motor hem de teknolojik donanımların paylaşılması açısından da üreticiye büyük avantaj sağlayacak.
Örnek vermek gerekirse, bu gördüğünüz platform VW’nin gelecekte üreteceği Polo, Beetle, Golf, Scirocco, Jetta, Tiguan, Touran, Sharan, Passat and Volkswagen CC’ye temel oluşturabilecek.
Bu sayede adı geçen araçlar da, rahatlıkla aynı banttan çıkabilecek. Bu platformun kullanılacağı ilk modeller ise, yeni Audi A3 ve Golf olacak.

Haberin Devamı

Fiat’ın minik 500’ü ‘büyük’ oynayacak!

İtalyan üreticinin şirin miniği 500’ün minivan özellikleri taşıyan büyütülmüş versiyonu, “500L” adıyle Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Fiat 500’ün Abarth ve Cabrio model versiyonlarını takip eden 500L, markanın 50’li yıllarda efsanevi 500’den geliştirdiği Multipla’yı hatırlatıyor. Sırbistan’daki Kragujevac fabrikasında üretilmesi planlanan 500L, bu yılın sonlarında Avrupa’da satılmaya başlanacak.
4.14 m uzunluğa, 1.78 m genişliğe ve 1.66 m yüksekliğe sahip 5 koltuklu 500L, ilk etapta TwinAir teknolojili 900 cc (85 HP) ve 1.4 lt (77 HP veya 105 HP) iki benzinli motor ve 1.3 lt (75 veya 90 HP) Multijet II teknolojili dizel motorla satışa çıkacak. Fiat’ın yeni müşteri taleplerini karşılama hedefinin bir parçası olacak 500L, fuarda 5 koltuklu versiyonuyla tanıtılacak.
Yedi kişilik olanı da bir kaç ay sonra lanse edilecek.

ix35 park sırasında sorun yaşatmayacak

Hyundai’nin kompakt SUV modeli ix35, donanım seçeneklerine bir yenisini daha ekledi. Park sırasında büyük kolaylık sağlayan “Akıllı Park Asistanı”, artık Hyundai ix35’in “Style Plus” donanım seviyesinde standart sunuluyor. Ön park sensörüyle birlikte alınan Akıllı Park Asistanı, hem 1.6 lt manuel vites hem de 2.0 lt otomatik şanzımanlı ix35’te yer alıyor.
Sürücü, aracını park etmek istediğinde basit bir tuşla devreye giren sistem, otomobilin hem sürücü hem de yolcu tarafına park edebilmesine imkan tanıyor. Ön ve arkadaki sensörleri sayesinde uygun park yeri bulduğunda sesli ve görüntülü uyarı veren ix35, daha sonra sürücüye ileri ve geri manevra yapmasını bildiriyor. Direksiyon manevrasının otomatik olarak araç tarafından kontrol edildiği sistem sayesinde paralel park sorunu ortadan kalkıyor. Akıllı Park Asistanı’nın sunulduğu Style Plus donanımında geri görüş kamerası, ön ve arkada ısıtmalı deri koltuklar ve panoramik sunroof gibi birçok unsur alınabiliyor. Hyundai ix35’in fiyatları, motor ve donanım alternatiflerine göre 56 bin 800 TL ile 107 bin 200 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

KAMPANYA GÜNDEMİ

Haberin Devamı

Skoda’dan avantajlı fiyatlar
Skoda, şubat ayında ilgi gören modellerinde indirimli fiyatlar uyguluyor. Küçük sınıftaki Fabia 29 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satılırken, farklı tasarımıyla dikkat çeken Roomster’ın başlangıç fiyatı 32 bin TL olarak belirlenmiş. Markanın en çok satan modeli olan Octavia 39 bin 700 TL, kompakt SUV sınıfındaki Yeti 45 bin TL, üst sınıftaki Superb ise 54 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Müşterilerine indirim kampanyasının yanı sıra farklı cazip seçenekler de sunan Skoda, yüzde 1.02 sabit faiz oranları sağlıyor.

Tüm modellerinde fırsat var
Şubat boyunca tüm modellerinde fırsatlar sunan Citroen, 18 bin TL için 18 ay vade ve yüzde “0” faiz avantajı sağlıyor. Binek araçlarda indirim miktarları C3 modelinde 2 bin 250 TL’yi, C4 Picasso modelinde 4 bin TL’yi, C5 modeline 2 bin TL’yi, C3 Picasso modelinde de 2 bin 400 TL’yi buluyor. Citroen’in önde gelen ticari aracı Nemo ve Berlingo Combi için de cazip fırsatlar hazırlanmış. Berlingo modelinde 5 bin TL’ye varan indirim avantajının yanı sıra alarm, ön ve arka park sensöründen oluşan “City Pack” kampanyası devam ediyor. Nemo modelindeyse 4 bin TL’ye varan indirim var.

17 bin TL’ye varan indirim
Opel, şubat ayında 17 bin TL’ye varan indirimler sunuyor. Üstelik yeni Astra GTC ve Zafira Tourer da kampanya kapsamında. Yeni 3 kapılı Astra GTC modellerinde 2 bin TL indirim uygulanırken, 7 koltuklu Zafira Tourer’da indirim 10 bin 688 TL’yi buluyor. İndirimler Corsa’da 5 bin TL’yi, Astra Sports Tourer modellerinde 3 bin TL’yi, Meriva’da 5 bin TL’yi Insignia ve Insignia Sports Tourer’da da 17 bin TL’ye ulaşıyor.