Otomobil Mevzuatta tanım istiyorlar

Mevzuatta tanım istiyorlar

13.05.2013 - 09:59 | Son Güncellenme:

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ile Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü'nün düzenlediği etkinlikte, 40 klasik otomobil, Ankara caddelerinde tur attı.

Mevzuatta tanım istiyorlar

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ve Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü'nün üyeleri, ilk olarak Armada Alışveriş ve İş Merkezi'nin önünde buluştu.

Klasik otomobilleriyle hatıra fotoğrafı çektiren dernek ve kulüp üyelerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de katıldı. Tekin'in de aralarında bulunduğu grup, klasik otomobillerle konvoy oluşturarak, CHP Genel Merkezi önüne gitti.

Burada basın açıklaması yapan İKOD Başkanı Serkan Okay, her yıl geleneksel olarak bir konvoyla Türkiye'nin farklı illerinden yola çıkarak Ankara'da Anıtkabir'e gittiklerini söyledi.

Başkent'e 40 araçlık bir konvoyla geldiklerini belirten Okay, klasik otomobilleri tarihi bir değer olarak nitelendirdi.


Bu otomobilleri çok sevdiklerini ancak mevzuat konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Okay, sıkıntının temelinin klasik otomobillerin mevzuatta tanımının bulunmaması olduğunu dile getirdi.


Okay, şunları kaydetti:
"Bizler bu araçları muhafaza ederken özellikle restorasyon maliyetlerin çok ağırlaştığı bu günlerde zaten bir takım zorluklar yaşıyoruz. 8 derneği bir araya getirerek oluşturduğumuz Antika Otomobil Federasyonu'nun ışığında ilgili mevzuatlarımızda klasik otomobil tanımının yer bulabilmesini, bazı muafiyetler edinilmesi gerektiğini, özellikle bu araçlar üzerinde düşünüyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz."


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de Okay'ın talepleri üzerine bunların çok mütevazi istekler olduğunu ifade etti.

Yazarlar