Otomobil MINI, Istanbul Autoshow 2012’de

MINI, Istanbul Autoshow 2012’de

22.10.2012 - 14:16 | Son Güncellenme:

MINI ailesi, genişleyen ürün yelpazesine eklenen 4 yeni modeli ile İstanbul Autoshow Fuarı’nda yerini alıyor. Toplam 10 modelin sergileneceği 522 m² MINI Standı, Autoshow Istanbul 2012’de 8.Salon’da ziyaretçilerle buluşacak.

MINI, Istanbul Autoshow 2012’de

MINI model serisinin yedinci üyesi olan MINI Paceman, Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleşen dünya lansmanının ardından ilk kez İstanbul Autoshow’da. Premium kompakt segmentinde pazara sunulacak olan MINI Paceman, Spor Aktivite Coupé tasarımının bireysellikle birleşiminin eşsiz bir yansıması olarak kabul ediliyor. MINI Countryman'den sonra motor gücünü yola dört tekerlek üzerinden aktarma seçeneğini sunmada ikinci model olacak olan MINI Paceman, MINI Cooper Paceman ve MINI Cooper S Paceman ALL4, benzinli motor seçenekleriyle 2013 senesinde satışa sunulacak.

MINI, bu seneki standında, iki yeni modelini sergileyeceği MINI John Cooper Works alt markasına ait özel bir “garaj alanı” ayırıyor. Yarış pistleri için geliştirilmiş teknolojilere sahip sınırlı sayıda üretilen ikincisi nesil MINI John Cooper Works GP’nin üretimi dünya çapında 2000 adetken, otomobilin satışı Türkiye’de sadece 25 adet olarak planlanıyor. Garaj alanında sergilenecek olan diğer yeni model ise otomatik vites seçeneği ile her türlü zeminde olağanüstü sürüş keyfi sunan MINI John Cooper Works Countryman’dir.

Autoshow İstanbul 2012’de, MINI’nin sergileyeceği dördüncü yeni model ise MINI Clubvan. Markanın model yelpazesindeki ilk ticari otomobil ünvanı ile fuarda satışta olacak olan MINI Clubvan’in hedef kitlesi modern tarzdaki butik işletmeler. MINI Clubman modelinin temel alınarak üretildiği MINI Clubvan, 860 litre yük kapasitesine ve 1150 mm kargo alanına sahiptir.

Ailenin tanıdık yüzleri olarak karşımıza çıkan mevcut modeller MINI Hatch, MINI Countryman, MINI Roadster ve MINI Coupé ise, markanın karakterini desteklerken, pazardaki liderlik konumunu korumasına da yardımcı oluyor.

Bu sene ilk defa, sadece MINI’ye özel MINI Connected uygulamasının gösterimi gerçekleşecek olup, uygulamanın özellikleri ayrıntılı bir biçimde ziyaretçilerle paylaşılacak. Bunun yanı sıra MINI standında, MINI kullanıcılarının kendi tarzlarını yansıtabilecekleri orijinal MINI aksesuarlarından oluşan bir sergileme de olacak.