Otomobil New York’ta pişti bize de düşecek...

New York’ta pişti bize de düşecek...

31.03.2013 - 23:03 | Son Güncellenme:

ABD’nin önemli fuarları arasında yer alan New York Otomobil Fuarı, SUV ağırlıklı yenilikleriyle kendisinden söz ettirmeyi başardı.

New York’ta pişti bize de düşecek...

Tanıtılan yeniliklerin büyük bölümü Amerikan piyasasına yönelik olsa, içlerinde Türkiye yollarında da görebileceğimiz modeller de vardı.
New York Fuarı’nda ABD’li markaların tanıttığı yenilikler arasında Toyota’nın yenilediği SUV aracı Highlander, tamamen yenilenen Cadillac CTS, makyajlanan ve Opel Insignia’nın ikizi olan Buick Regal, yeniden elden geçirilen Dodge’un popüler SUV modeli Durango, Honda’nın ABD’li markası Acura’nın yenilenen SUV’u MDX, yeni Infiniti QX60 Hybrid dikkat çekti.

Türkiye’ye gelecek
Yeni güç makineleri arasında Ford Mustang’in 1200 HP’lik özel versiyonu çok konuşulurken, Chevrolet’nin yeniden diriltilen efsanevi Camaro modelinin “Z28” versiyonu, 20 yılı aşkın süreden sonra geri dönerek sevenlerini şaşırttı. Normal Camaro’dan daha hafif olan Z28, 550 HP’lik bir motora sahip. Bununla birlikte aynı fuarda tanıtılan Camaro SS’in, fuardan önce ilk kez bir televizyon şovunda tanıtılması da, bir hayli konuşuldu.
Avrupa ve Türkiye pazarını ilgilendiren önemli yeniliklere gelirsek. İşte, onlardan birkaçı...
Mercedes: A-Sınıfı temellerinden geliştirilen sedan CLA’nın performanslı versiyonu. CLA45 AMG 2.0 lt (360 HP) benzinli turbo motorla donatılmış.
Range Rover Sport: Tamamen yenilenen Range Rover’dan sonra Sport versiyonu da tamamen yenilenerek, 007 James Bond Daniel Craig eşliğinde New York’ta tanıtıldı. Bolca alüminyum kullanımı sayesinde araç eskisinden çok daha hafif.
Kia: Türkiye’ye yeniden gelir mi bilinmez, ancak Soul modelinin yenilenen hali Amerikalıların da beğenisini kazandı.
Jeep: Tamamen yeni Cherokee (ABD’de Liberty olarak biliniyor), New York’ta “Merhaba” dedi. Alfa Romeo platformuyla geliştirilen araç, Avrupa ve Türkiye’de de satışa sunulacak.
Subaru: Japon markanın tutkunlarının ağzını açık bırakan WRX spor otomobil konsepti, geleceğe ilişkin ipuçları verdi. Rengiyle bile yürek hoplattığı söylenebilir.