Otomobil O da seyahati seviyor

O da seyahati seviyor

23.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

O da seyahati seviyor

O da seyahati seviyor


       Volkswagen’in 1999’da piyasaya sürdüğü ve başarılı satış rakamları elde eden Bora modelinin station wagon versiyonu Bora Variant, geçen aydan itibaren Türkiye’de satılmaya başlandı.
       Özellikle seyahat etmekten hoşlanan ailelerin beklentilerini karşılayabilecek iç hacime ve konfora sahip olan Bora Variant, sportif ve dinamik çizgileriyle de dikkat çekiyor. Türkiye’de 1.6 litrelik 100 beygir güç üreten bir motor ve "Comfortline" donanım paketiyle satışa sunulan Bora Variant, 0’dan 100 km / h sürate 11,9 saniyede çıkıyor. 188 km / h son sürate sahip araç, şehir dışında 90 km / h sabit hızda 5,9 litre harcayarak oldukça tutumlu olduğunu gösteriyor. Aracın ortalama yakıt tüketimi ise 7,6 litre.
       Bora Variant’ın bagajında da birçok detaylara yer verilmiş. Portatif bir yükleme zemininin altında eşya konulabilecek 75 litrelik bir hacim bulunuyor. Bu pratik bölmelere, ufak eşyalar sığdırılabiliyor. Şayet istenirse, bu bölmeleri çıkartıp, bagaja yükseklik kazandırmak da mümkün.
       Ayrıca bagaja yükleme yaparken tamponun çizilmemesi için arka tampon ince bir plastik filmle kaplanmış. Bagaj bölümünün örtülebilir olması, arkadaki eşyaları hem güneşten, hem de meraklı bakışlardan koruyor.
       Oldukça zengin bir donanım listesine sahip Bora Variant 1.6 Comfortline’da Elektronik Fren Dağıtıcısı (EBD) destekli ABS fren sistemi, dört hava yastığı, klima, alaşım jantlar, otomatik kararan dikiz aynası, ısıtmalı yan aynalar, yağmur sensörlü silecekler, yol bilgisayarı, bagajda özel bölme, alarm, port bagaj hazırlığı ve elektrik soketi gibi standart aksesuvarlar bulunuyor.