Otomobil Ocak Ayı tReport: En çok aranan ve satılan İkinci el otomobil modelleri

Ocak Ayı tReport: En çok aranan ve satılan İkinci el otomobil modelleri

09.02.2015 - 17:25 | Son Güncellenme:

Tasit.com 2014’ün ikinci yarısından bu yana her ay Türkiye’de hem sıfır hem de 2.el otomobil ve hafif ticari araç piyasasının değerlendirildiği bir rapor yayınlıyor. “t.Report” adı verilen bu raporun Ocak sayısı bugün yayınlandı.

Ocak Ayı tReport: En çok aranan ve satılan İkinci el otomobil modelleri

Ocak ayındaki toplam otomobil ve hafif ticari satışları geçen yıla göre % 5,95 artmış durumda. Bu artışın büyük ölçüde ticari araçlardan kaynaklandığı belirtilen raporda, otomobil satışları %0,53 artarken, hafif ticarideki artışın tam %21,86 olduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Sıfır otomobillerde Türkiye’de Ocak ayında en çok satılan marka Volkswagen olurken, Renault, Hyundai, Fiat ve Daciailk beşe giren diğer markalar oldular. Sıfır hafif ticari araç satışlarında ise Ford ve Fiat’ı Volkswagen takip ediyor. Ford ve Fiat hafif ticari satışlarıyla daha fazla dikkat çekiyorlar.

İkinci elde ise Ocak ayında en çok aranan markalar arasında ilk5’te Tofaş, Opel, BMW, Honda ve Mercedes-Benz yer alıyor. Sahibinden ikinci el otomobil almak isteyenlerin Ocak ayında en çok aradığı modeller ise Tofaş Şahin, Volkswagen Passat, BMW 3 Serisi, Ford Focus ve Renault Megane olmuş.

Sahibinden satılık ikinci el otomobiller arasında sayıca en fazla olan marka ocak ayında Renault oldu. Renault’yu Volkswagen ve Opel izlerken, ikinci elde en çok satışa sunulan model, Ocak ayındaOpel Astra oldu.

Haberin Devamı

İkinci el hafif ticari araçlar arasında Ocak ayında en çok aranan modeller Fiat’ta Doblo ve Fiorino, Ford’da ise Transit ve Tourneo Connect oldu. Volkswagen ise hafif ticaride ilk 5’e Caddy ile girdi. İkinci el hafif ticari araçlarını satışa çıkaranlar arasında yine Fiat ve Ford modellerinin yanında bu kez Volkswagen Transporter aldı.

Raporda yer alan ankete göre ise ikinci el araç alıp satma ile ilgilenenler, ikinci el bir aracın kolay satılabilmesinin herşeyden önce fiyatına bağlı olduğunu düşünüyor. Aracın markası dahi, kilometresi ve bakım durumundan sonra geliyor. İkinci el bir aracı satmakta en az önemli olan faktör ise satışa çıkarıldığı zaman ve iyi bir satıcıdan satılık olması olarak görülüyor.