Otomobil Özilhan desteğini verdi Çelik Motor uçuşa hazır

Özilhan desteğini verdi Çelik Motor uçuşa hazır

17.05.2010 - 02:11 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin köklü otomotiv şirketlerinden Çelik Motor, 50. yılında uçuşa geçmeye hazırlanıyor.

Özilhan desteğini verdi Çelik Motor uçuşa hazır

Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan’ın da tam desteğini alan şirket, otomotivde de üst sıraları zorlayacak.
Çelik Motor Genel Müdürü Borak Koçak, Çelik Motor’un bu yıl 400 milyon TL ciro hedeflediklerini kaydederek, her yıl yüzde 30 ile 50 arasında bir büyüme gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Hedeflerinin 2013’te 1 milyar TL ciro olduğunu belirten Koçak, Anadolu grubu Başkanı Tuncay Özilhan’ın da bu konuda açık destek verdiğinin altını çizdi. Koçak, “Alkollü içeceklerden birada nasıl sektör lideriysek, otomotivde de hedeflerimizi büyütüyoruz. Tuncay Bey, bulunduğumuz her sektörde lider pazar payına ulaşmamızı hedefliyor. Bu yüzden Çelik Motor’da da aynı şey söz konusu ve desteği tam” diye konuştu.

Geely’ye isteğimizi ilettik
Kia ve Geely markalarında yeni model atağına geçtiklerini söyleyen Koçak, 2010 için Kia’da 10 bin, Geely’deyse 2 bine yakın satış beklediklerinin altını çizdi.
Distribütörü oldukları Geely’nin Volvo’yu almasının ardından bu markanın distribütörlüğü konusunda da istekli olduklarını kaydeden Bora Koçak, “Volvo’yu istediğimizi, Geely’nin üst yönetimine iki kez aktardık. Tuncay Bey de bu konuda aynı fikirde. Ancak Geely yönetimi, henüz organizasyon boyutunda bir strateji belirlemedi. Bekleyip göreceğiz” diye konuştu. Volvo gibi bir markanın kendilerine çok şey kazandıracağına inandıklarını ifade eden Koçak, “Distribütörlüğü bize verirlerse almaya hazırız. Sonuçta böyle bir marka bize güç verir” dedi.

Kiralamada da iddialı olacak
Çelik Motor’un filo kiramalada da etkin olacağını söyleyen Borak Koçak, halen 6 bin olan araç sayısını gelecek yıl 10 bine kadar çıkartacaklarını hatırlattı. Filolarına Kia’nın yanı sıra Geely’yi de eklemeye başladıklarını ifade eden Koçak, başka markalardan araçların sayısının da her geçen gün arttığına dikkat çekti.
Özel servis hizmetlerine girmek istediklerini, jant konusunda bir markayla anlaşmak üzere olduklarını ifade eden Koçak, “Lastik işimiz iyi gidiyor. Cooper’da 100 bin adede ulaştık. Bunu 150 bine çıkartacağız. Ayrıca LPG sistemleri konusunda ikinci bir marka getireceğiz. Bunu kendi sattığımız araçlara da uygulayacağız” dedi.


53 bin euro’luk Sorento’yla değişim devam ediyor
Kia’nın Türkiye’de en çok satılan modeli durumundaki Sorento, tamamen yenilenerek 53 bin euro’dan (ve 1595 TL plaka masrafı) başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Tasarımı, konforu, teknik özellikleri ve donanımıyla eskisinden daha iddialı duruma gelen Sorento, yeni nesil 2.2 lt hacimli (197 HP) dizel motor ve otomatik vitesle satılacak. Aracın 2.0 lt benzinli versiyonunun ise yılın sonlarına doğru getirilmesi düşünülüyor.
Eskisine göre daha uzun ve sessiz olan Sorento’da ROP (Takla Önleme Sistemi), DBC (Yokuş İniş Fren Kontrol) ve HAC (Yokuş Kalkış Desteği) sistemlerinin de içinde bulunduğu Elektronik Denge Kontrol Sistemi (ESC) mevcut. Ayrıca koku ve küf önleyici klima sistemi, panoramik sunroof gibi konfor unsurları da unutulmamış. Araçtan, bu yıl içinde 1200 adet satılması planlanıyor.

Yazarlar