Otomobil Porsche yeni sarj uygulaması geliştirdi

Porsche yeni sarj uygulaması geliştirdi

19.06.2018 - 11:03 | Son Güncellenme:

Alman otomobil üreticisi Porsche, elektrikli otomobiller için sarj uygulaması geliştirdi. Uygulama, elektrikli otomobillere uygun sarj istasyonlarını navigasyon üzerinde gösterecek. Özellikle sarj istasyonlarının konumu, müsaitlik durumu ve maliyet gibi bilgileri gerçek zamanlı olarak sürücülere aktarıyor.

Porsche yeni sarj uygulaması geliştirdi

Alman markası Porsche, elektrikli otomobillere uygun sarj istasyonlarını navigasyon üzerinde tüm detaylarıyla gösteren uygulama geliştirdi. Uygulama, şarj istasyonlarının konumu, müsaitlik durumu, otomobili şarj etme maliyeti gibi bilgileri gerçek zamanlı olarak gösteriyor.

Haberin Devamı

Geliştirilen uygulama sayesinde Porsche, şarj etme işleminin tüm unsurlarını kapsayan dijital bir platforma sahip. Otomobile uygun şarj istasyonlarını harita üzerinde arayabilen ve ödeme işlemi için de merkezi olarak saklanan verileri kullanan sistem, birçok ülkede ve farklı para birimlerinde de hizmet verebiliyor. Porsche Şarj Hizmeti’nin ücretsiz uygulaması ve Porsche navigasyon sistemi, müşteriyi seçilen şarj istasyonuna yönlendiriyor.

Uygulama, şarj istasyonlarının konumu ve müsaitlik durumu ile birlikte otomobili şarj etme maliyeti hakkında gerçek zamanlı olarak bilgi veriyor. Kullanıcı, şarj istasyonunda kendisini sisteme tanıtmak için uygulama üzerindeki QR kodundan ya da hizmete kaydolduktan sonra ücretsiz olarak verilen "Porsche Kimlik Kartından" yararlanıyor. Şu anda Almanya, Avusturya, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Belçika ve Finlandiya'da sunulan şarj hizmeti, 2018 sonundan itibaren diğer ülkelere de yayılacak.

Haberin Devamı

iOS veya Android işletim sistemli tüm mobil cihazlarda kullanılabilen uygulamayı indirebilirsiniz.