Otomobil Premium araçlarda yeni lider Mercedes!

Premium araçlarda yeni lider Mercedes!

24.01.2017 - 10:53 | Son Güncellenme:

Mercedes-Benz, BMW'den lüks araç liderliğini aldı.

Premium araçlarda yeni lider Mercedes

Mercedes-Benz 2016 yılında premium markalar arasında en çok satan oldu. Yıllar sonra iç pazarda BMW'den liderliği aldı.

Haberin Devamı

Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araç Pazarlama & Satış Direktörü Tufan Akdeniz: “Hafif Ticari Araçlar Grubu olarak 2016 yılında 8.069 adetlik hafif ticari araç satışı gerçekleştirdik. Karşılaştırmalı hafif ticari araç pazarında yerimizi bir basamak yukarı çıkararak en yüksek satış adedine ulaşan ilk 3 marka arasında yerimizi aldık. Öğrenci ve personel taşımacılığının yanı sıra turizm ve şehir içi yolcu taşımacılığında da önemli bir role sahip olan Sprinter aracımızın Türkiye’de 60.000’inci satışını gerçekleştirdik. Bu başarı çizgimizi 2017 yılında artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Lüksün birincisi oldu

Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Türkiye Direktörü Şükrü Bekdikhan: "Otomobil satışlarımızla premium segmentinin 1 numaralı markasıyız. Müşteri memnuniyeti ve büyümeye odaklı, motivasyonu her zaman en üst seviyede olan bayilerimiz, pazarlama ve satış organizasyonumuzla birlikte başarılı bir yıl geçirdik.” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“2016 yılında Türkiye’de otomobil pazarı bir önceki yıla göre % 4,3 büyüyerek 756.938 adede ulaştı. Mercedes-Benz olarak ise yılı 32.666 adetlik otomobil satış rakamıyla kapatarak satışlarımızı bir önceki yıla göre % 7,6 oranında artırdık, yeni bir satış rekoruna imza attık ve Premium Segment’in 1 numaralı markası olduk. Müşteri memnuniyeti araştırmalarında da (NCBS) Satış Sonrası Hizmetler alanının 1 numaralı premium markası olarak yerimizi aldık. Bu başarıda bayi ağımızın büyüyen hacimle birlikte gerek yeni lokasyonlara, gerek dijitalleşmeye gerek insan kaynaklarına son 1,5 yılda yapmış olduğu 40 Milyon Avro’nun üzerindeki yatırımlar büyük rol oynadı. Hedefimiz mükemmel müşteri deneyimini her alanda gerçekleştirmek oldu ve bu yolda yürümeye devam ediyoruz. 2017 yılında da lider konumumuzu korumayı hedefliyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Premium araçlarda yeni lider Mercedes

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası üretimine kesintisiz devam etti.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası, ülkede yaşanan zor şartlara rağmen üretimine kesintisiz devam etti ve 4.228 adet otobüs üretti. Hoşdere Otobüs Fabrikasında üretilen Travego ve Conecto araçlar, Euro 6 standartlarına göre tamamen yenilendi.Mercedes-Benz Türk, zorlu rekabet ortamında otobüs ürün grubunda 2016 yılında toplam 616 adetlik satış rakamına ulaştı. Şirket, otobüs ihracat rakamını 2015 yılına oranla %8,4 artırarak başta Batı Avrupa ülkelerine olmak üzere 3.576 adetlik otobüs ihracatı gerçekleştirdi. Şirketin otobüs ihracat hacmi ise ilk ihracatın yapıldığı 1970 yılından bu yana toplam 39.874 adede ulaştı.