Otomobil Rolls-Royce hibrit otomobil üretimine son verecek

Rolls-Royce hibrit otomobil üretimine son verecek

04.07.2017 - 14:50 | Son Güncellenme:

İngiliz otomobil ve havacılık firması Rolls Royce gelecek vadede hibrit model otomobil üretimine son vereceklerini açıkladı.

Rolls-Royce hibrit otomobil üretimine son verecek

İngiliz otomotiv devi Rolls-Royce'un CEO'su Torsten Müller-Otvös şirketin tamamen elektrikli çalışan otomobilleri ürettikten sonra batarya teknolojisine yoğunlaşacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Elektrikli güç aktarım organlarının motorun geleceği olduğuna inandığını söyleyen Müller-Otvös lüks firmanın müşterilerinin hibrit teknolojisinden ödün verme fikrine sıcak bakmayabileceğini de belirtti. Müller-Otvös ayrıca Rolls-Royce'un teknoloji yeterli seviyeye geldiği zaman elektrikli otomobil üreteceğini ifade etti.

Elektriğin önlerindeki adım olduğunu, hibritleşmenin bu sebeple gündemlerinde olmadığını söyleyen Müller-Otvös elektriğin gelecek için itici ve hatasız güç olduğunu, yanmalı motorların devrinin bir gün sona ereceğini fakat bunun ne zaman olacağını bilmeseler de bir gün mutlaka olacağını sözlerine ekledi.

Rolls-Royce hibrit otomobil üretimine son verecek

Rolls-Royce markasının hibrit projelere neden yatırım yapmayacağını açıklayan Müller-Otvös söz konusu devrimsel teknoloji olduğunda Rolls-Royce'un bu kapsama girmediğini, markanın lüks otomobil sever müşterilere hitap ettiğini ve bu sebeple kusurların olamayacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Teknoloji ya da ürün yönetiminde tavizlerin kabul edilemez olduğunu söyleyen Müller-Otvös insanların yeni teknolojiyi test eden ürünlerdense güvenilir malzemeyle daha çok ilgilendiklerinin altını çizdi.

Müller-Otvös Rolls-Royce'un ana şirketi olan BMW tarafından geliştirilen teknolojiye erişimin, Rolls-Royce elektrik teknolojisine adım attığında kullanılabilecek müthiş bir kaynak olduğunu da söyledi.

Geçtiğimiz yıl Rolls-Royce, BMW grubunun 100. yılı anısına Vision 100 isimli bir konsept sunmuştu. Bu konsept otonom teknoloji ile üretilen tamamen elektrikli otomobillerden oluşuyordu.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü