Otomobil Schumacher'e 'sessiz' doğum günü

Schumacher'e 'sessiz' doğum günü

03.01.2014 - 15:01 | Son Güncellenme:

Michael Schumacher hayranları, ölüm kalım savaşı veren efsane pilotun 45. doğum günü dolayısıyla "sessiz" bir etkinlik düzenliyor.

Schumachere sessiz doğum günü

Schumi hayranları, Fransa ve İtalya’daki Ferrari fan kulüpleri tarafından organize edilen etkinlik için, ünlü pilotun 45. doğum gününde tedavi gördüğü hastane önünde toplanacak.Hayranları, Ferrari’nin altın çağında İtalyan ekibiyle Formula 1 tarihinde rekorlara imza atan Schumacher için, kırmızı kıyafetler giyecek.
Bu arada, fan kulüplerinden yapılan ortak açıklamada, Fransa ve İtalya’dan Grenoble’ye otobüsler kaldırıldığı belirtildi. Ferrari Sözcüsü Renato Bisignani de, taraftarların kırmızı bayraklar ve giysiler giyerek "Michael Schumacher’e bağlılıklarını göstermek istediklerini" söyledi.

"DURUMU STABİL"
Bu arada Grenoble’deki hastanede beşinci gecesini geçiren Schumacher’in hayati tehlikesi devam ediyor. Kayak yaparken başını kayaya çarpması sonucu beyin kanaması geçiren Schumacher, Çarşamba günü ikinci kez ameliyat edilmiş, kafatası içindeki kan alınarak beyindeki basınç azaltılmıştı. Doktorlar, ameliyatın ardından hafif bir iyileşme görülmesine rağmen, suni komada tutulan Schumacher’in hayati tehlikesinin devam ettiğini söylemişti.

Son olarak sözcüsü Sabine Kehm tarafından yapılan açıklamada, Schumacher’in sağlık durumunun stabil olduğu belirtildi.

Schumacher, Formula 1 kariyerinde kazandığı 7 dünya şampiyonluğunun beşini Ferrari ile almıştı. Adeta İtalyan ekibi ile bütünleşen Alman pilot, 2006 sezonu sonunda F1 kariyeri noktalamış ancak 2010’da Mercedes’le pistlere dönme kararı almıştı. 3 yıllık ikinci kariyerinin ardından 2013 öncesinde pistlere yeniden veda eden efsane pilot, istatistiksel olarak Formula 1 tarihinin en başarılı pilotu unvanını koruyor.

Yazarlar