Otomobil Sirion’a güçlü seçenek

Sirion’a güçlü seçenek

05.11.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de 1.0 lt (69 HP) ve 1.3 lt (87 HP) motor seçenekleriyle satılmakta olan Daihatsu’nun şirin modeli Sirion, artık daha güçlü bir alternatife daha kavuştu.

Sirion’a güçlü seçenek

Sirion’un 1.5 litre (103 HP) motora sahip versiyonu da, Türkiye’de satılmaya başlandı.
Kompakt boyutları, sevimli ve köşeli hatlarıyla dikkat çeken Sirion’un 1.5 litrelik motoru 16 supaplı ve çok noktadan enjeksiyonlu. DVVT (Daihatsu Değişken Supap Zamanlaması) sistemine sahip motor, kullanıcısına daha yüksek performans vaat ederken, ortalama yakıt tüketimi açısından 1.3 litrelik motor seçeneğine yakın değerler sergiliyor. 103 HP’lik motor, fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 6.2 litre yakıt tüketiyor. Bu motorla Sirion’un 0’dan 100 km/s’ye hızlanma süresi 10.5 saniye, azami hızı da 175 km/s.
Standart donanımında “sıkışık alanlardaki manevra kolaylığı”, “dar park yerlerinden faydalanma” pratik özellikler bulunduran Sirion’un bu seçeneği, “Sporty” donanım paketiyle satılmakta. ABS+EBD, sürücü-yolcu, yan ve perde hava yastıkları, VSC (Araç Denge Kontrolü) gibi güvenlik donanımları standart. Klima, uzaktan kumandalı merkezi kilit, yükseklik ayarlı direksiyon simidi, radyo-CD çalar, elektrikli yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, katlanabilen arka koltuklar, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, ön sis farları ise konfor unsurlarından.
Sirion 1.5’in manuel vitesli seçeneğinin satış fiyatı 26 bin YTL. Otomatik vites alternatifiyse 27 bin YTL’den satılmakta.