Otomobil Subaru gerçek SUV markası olacak

Subaru gerçek SUV markası olacak

05.05.2013 - 23:24 | Son Güncellenme:

Japon üretici Subaru, iki yeniliğini birden Türkiye pazarına sundu.

Subaru gerçek SUV markası olacak

Popüler SUV modeli Forester, tamamen yenilenen haliyle satışa çıkarken, Outback modeline de dizel ve otomatik vitesli bir versiyon eklendi. Yeni Forester 94 bin 949 TL, Outback dizelse 129 bin 949 TL’den başlayan fiyatlara sahip.
Subaru Genel Müdürü Halil Karagülle, Japon üreticinin bu modelle birlikte farklı kimliğe büründüğünü, “gerçek bir SUV markası” haline gelmeyi kararlaştırdığını belirtti. Legacy’nin model yelpazesinden kalktığını, ancak Impreza’nın devam edeceğini hatırlatan Karagülle, XV ve yeni Forester’la bu yıl dört haneli satış rakamlarını hedeflediklerini söyledi.

Dördüncü nesliyle geldi
Türkiye’de 2.0 lt (150 PS) boxer ve 2.0 lt turbo (240 PS) boxer benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulan Forester, dördüncü neslinde daha geniş ve iri bir yapıya ulaşmış.
Büyüyen boyutları, artan arazi kabiliyeti, konfor ve güvenlik özellikleriyle tam bir SUV karakterine bürünen Forester, eski nesline göre yüzde 11 az yakıt tüketiyor. Forester’ın 150 PS’lik versiyonunda 6 ileri, 240 PS’lik turbo seçeneğindeyse 8 ileri otomatik şanzıman var.
Dört tekerlekten çekişli yeni Forester’da, zorlu arazi koşullarda kolay ilerleme desteği sağlayan “X-MODE” sistemi var. Ayrıca direksiyon üzerinden ayarlanan “SI-DRIVE” özelliğiyse, sürücüye “spor” ve “ekonomik” sürüş seçeneği sunuyor. Araçta elektrikli arka bagaj kapağı da var.

Yazarlar