Otomobil Tayvan’ın otomobil markası şimdi Avrupa’yı hedefine aldı

Tayvan’ın otomobil markası şimdi Avrupa’yı hedefine aldı

20.08.2012 - 00:09 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 40 yılı aşkın süre Nissan, Mitsubishi, General Motors, Chrysler, Mercedes gibi markalara üretim yapan Tayvan'ın en büyük otomotiv üreticisi Yukon Grubu...

Tayvan’ın otomobil markası şimdi Avrupa’yı hedefine aldı

4 yıl önce yarattığı ve "Luxgen" adını verdiği bağımsız markasını Çin'in ardından bu kez de Avrupa pazarına hazırlıyor. Luxgen5 Sedan'ın, Moskova Otomobil Fuarı'nda ilk kez sergilenmesi, ardından da en geç 2013'te Avrupa pazarına sunulması planlanıyor.
Geçen yıl "Neora" adıyla elektrikli bir konsept olarak Şangay Otomobil Fuarı'nda sergilenen otomobil, üretime hazır hale geldi. 1.8 lt (152 HP ve 2.0 lt (172 HP) turbo benzinli motorlara sahip Luxgen5, maalesef dizel seçenek sunamıyor şu an için. Tasarımı Honda ve Hyundai modellerinden esintiler taşımakla birlikte, tamamen kendisine özgü iç mekana sahip Luxgen5, dijital göstergeler, geniş bir multimedya ekranına sahip orta konsolla donatılmış. Bu dokunmatik ekrandan internete girmek, telefonla konuşmak, yazılı mesajları okumak hatta hava raporlarına bakmak bile mümkünmüş.
Tabii şirket, burada elektronikteki birikimini de kullanmış. Yulon'un elektronik üzerine üretim yapan şirketleri bulunurken, HTC ile de işbirliği yapıyor. Luxgen'in öne çıkarmak istediği özelliği, Tayvan'ın elektronikteki birikimini kullanarak "çok teknolojili, uygun fiyatlı" otomobiller yaratmak. Şirket, bu yolla kendisine bir kulvar açmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Krizde kurulmuştu
Küresel krizin başlangıç döneminde yaratılan Luxgen, ilk etapta iç pazarda satılmaya başlanmış ve ilk yıl 10 bin sipariş almış. Ancak dünyaya ilk kez kendisini tanıttığı yer, 2009'daki Dubai Motor Show. İlk modeli Luxgen7, 25 bin dolarlık fiyatla piyasaya çıkmış. Bununla birlikte Yukon'un 1986’de Feiling adıyla yaratmaya çalıştığı marka başarısız olmuş.
Bugüne kadar 550 milyon doların üzerinde yatırım yapan firma, Çin ve Ortadoğu pazarının ardından önce Rusya, sonra da Avrupa pazarını gözüne kestirmiş. Bu yıl Tayvan'da 50 bin adetlik üretime ulaşmayı planlayan Luxgen, Çin'de 2013'de 120 bin adet üretmeyi hedefliyor.