Otomobil Tren değil, otobüs...

Tren değil, otobüs...

01.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

İnsan resimlere ilk baktığında, onun ya bir tren, ya da tramvay olduğunu düşünüyor. Aslında gerçek bundan çok ama çok farklı...

Tren değil, otobüs...

İnsan resimlere ilk baktığında, onun ya bir tren, ya da tramvay olduğunu düşünüyor. Ancak bu, Mercedes’in geliştirdiği ve geleceğin şehiriçi ulaşım gereksinimlerine bir alternatif olarak ortaya çıkarttığı belediye otobüsü konsepti “CapaCity”den başkası değil!
Yaklaşık iki ay önce bir fuarda sergilediği CapaCity, 19.54 metre boyunda, 193 yolcu kapasiteli bir araç. Normal körüklü otobüslerin 18 metre civarında olduğu hesaplanırsa, biraz irice! Citaro modelinden geliştirilen otobüs, alışılmışın dışında dört akslı.  Yolcu yoğunluğunun fazla olduğu, ana hatlar için düşünülen otobüs, daha çok yolcu taşıyarak, düşük maliyetli taşımacılığa olanak tanıyor. 12-litre hacimli, 6 silindirli ve 354 HP gücünde bir motorla donatılan otobüste, ABS ile birlikte çalışan Elektronik Kontrollü Fren Sistemi (EBS) ve patinaj önleyici sistem (ASR) unutulmamış. Yolcularına sıcak bir atmosfer sunması ve ferah görünmesi amacıyla iç mekanında renk uyumuna dikkat edilirken, açık renkler ağır basıyor.  Bir süre sonra siparişlere açılması planlanan otobüs için, özel izin gerektiğini de belirtelim. Nitekim yasal olarak izin verilen maksimum uzunluk olan 18.75 metreyi aşıyor!