Otomobil Türkiye'nin otomobil şovu kapılarını açıyor

Türkiye'nin otomobil şovu kapılarını açıyor

20.04.2017 - 11:29 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin en büyük otomotiv etkinliği olan "İstanbul Autoshow 2017", bugün kapılarını halka açtı. 50'si "yeni" olmak üzere toplamda 300 modelin sergileneceği fuar, 30 Nisan'a kadar açık kalacak...

Türkiyenin otomobil şovu kapılarını açıyor

İki yılda bir düzenlenen, Türkiye'nin en önemli otomotiv etkinliği "İstanbul Autoshow 2017", bugün kapılarını açtı. "Geleceğe Yakından Bakın" ana temasıyla düzenlenen İstanbul Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan fuar, 21-30 Nisan 2017 tarihleri arasında otomobil tutkunlarına, geleceğin teknolojileriyle buluşma fırsatı sunuyor.
Otomotiv Distribütörleri Derneği'nce (ODD) düzenlenen İstanbul Autoshow 2017'de, 50'si henüz Türkiye'de satışa sunulmayan ya da kısa sürede piyasaya çıkacak modellerden oluşuyor. Ve yine, bunların arasında henüz üretime alınmamış "konsept" modeller de var. Bununla birlikte yine fuarda, Türkiye'de faaliyet gösteren otomotiv markalarının yanı sıra, teknoloji, inovasyon, bilişim, aksesuar ve yan sanayi firmalarının yanı sıra sivil toplum örgütleri ve basın kuruluşları yer alıyor.

Haberin Devamı

Modernler, klasikler

Bu yılki İstanbul Autoshow'da, Türkiye otomotiv pazarında faaliyet gösteren 30 dolayında marka, en yeni modelleriyle fuarda yerini alıyor. Yaklaşıtk 300 modelin sergileneceği bu yılki fuarda, 50 kadar modelin ilk kez Türkiye lansmanı gerçekleştiriliyor. Bunlar arasında Toyota'nın yenilenen Yaris'i, Alfa Romeo'nun ilk SUV modeli Stelvio, Mercedes'in prizden şarj edilebilen orta boy SUV aracı GLC, Hyundai'nin ilk hibrit modeli Ionic, Jeep Compass, Peugeot 5008, yeni Opel Insignia gibi modelleri saymak mümkün. Ayrıca Lexus'un bir film için tasarlanan "uzay çağı" aracı, Renault'nun "Trezor" konsepti gibi ilginç otomobiller de, Türk otomobil tutkunlarının mutlaka uğrayacağı araçlar olacak.
Bununla birlikte firmaların renkli aktiviteleri, simülatörleri de, ziyaretçilere zevkli bir atmosfer sunmayı amaçlıyor.
İstanbul Autoshow 2017'de, geçmiş de unutulmayacak! Birbirinden değerli ve özel klasik otomobiller İstanbul Autoshow 2017 bünyesinde sevenleriyle buluşacak. Onlarca klasik otomobil, kendi dönemlerine ait özel bir şekilde sergilenerek geçmişte bir yolculuk yapılmasını sağlayacak.

Haberin Devamı

Teknoloji deneyimi

"Geleceğe Yakından Bakın" temasının belirlendiği İstanbul Autoshow 2017, otomobil firmalarının yanı sıra, teknolojiye yatırım yapmış, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin de önemli gösterileri olacak. "Entegre İletişim Çözümleri", "Otonom Sürüş", "Çevreci" ve "Akıllı Araçlar" gibi konularda yenilikler İstanbul Autoshow 2017'de yerini alırken, ziyaretçiler yakın gelecekte hayatlarına dahil olacak bu konuları deneyimleme fırsatını da yakalayacaklar.
İstanbul Autoshow 2017’de otomobiller ve mobil cihazlar arasında akıllı çözümler sunan teknolojilerin büyük ilgiyle takip edilmesi bekleniyor. Hayatımızın artık bir parçası olan akıllı telefonlar, tabletler ve mobil internet kullanımının, otomobiller ile entegrasyondaki son gelişmelere bu fuarda şahit olmak mümkün.
Shell, Generali Sigorta ve Red Bull’un sponsorluklarıyla kapılarını açan İstanbul Autoshow 2017, her yaştan misafirlerini ağırlayamaya hazır. İstanbul Autoshow 2017'nin lisanslı ürünlerinin satıldığı "Autoshow Store"dan, uzun yıllar kullanabileceğiniz ürünlerden satın alabilecek, isterseniz sevdiklerinize hediye edebileceksiniz. İstanbul Autoshow 2017'de kurulan "Instawall" adındaki özel alandan sosyal medya paylaşımlarınızı gerçekleştirebileceksiniz. Çocuklar için hazırlanan "Etkinlik Alanı"nda minik misafirler eğlenceli ve keyifli anlar yaşayacakken ebeveynler de dinlenme şansı bulabilecek.

Haberin Devamı

BİLET VE ULAŞIM

* Fuar giriş ücretleri haftaiçi 10 TL, haftasonu 20 TL olacak. Kadınlar için haftaiçi girişler ücretsiz, haftasonu ise 10 TL olacak. Öğrenciler için de haftaiçi girişler ücretsiz, haftasonu ise 5 TL olacak. Biletler, Biletix’ten de satın alınabilecek.
* 21-30 Nisan 2017 tarihleri arasında İstanbul Autoshow 2017’nin kapıları, hafiçi 12:00-21:00, hafta sonu ise 11:00-21:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.
* TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin kapalı ve açık olmak üzere toplam 6 bin 100 araç kapasiteli otopark hizmeti var.
* TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ne fuar süresince ücretsiz servis araçları da olacak. Servisler, Atatürk Havalimanı ve Kadıköy İskelesi önlerinden belirlenmiş olan saatlerde kalkacak.
* Fuara toplu taşıma kullanarak gelmek isteyenler, Söğütlüçeşme veya Zincirlikuyu'dan metrobüs hattını ya da Marmaray-TÜYAP (76K) veya Silivri-TÜYAP (300) hatlı otobüsleri kullanabilecekler.

Haberin Devamı


ALFA ROMEO

Alfa, ilk SUV modelini İstanbul'da tanıtılıyor


İtalyan üretici Alfa Romeo'nun Giulia'dan sonraki ikinci yeni modeli olan ve SUV sınıfında yer alan Stelvio, Türkiye'de satışa sunulmadan önce ilk kez İstanbul Autoshow 2017'de ortaya çıkıyor. Markanın standında yeni Giulia ile birlikte yerini alacak olan Stelvio, yılın son çeyreğinde Türkiye yollarına çıkmaya başlayacak.
Alfa Romeo'nun ilk SUV modeli olan Stelvio, seçkin, zarif ve kaliteli iç mekânıyla orta boy premium SUV dünyasına farklı bir soluk getirmeyi hedefliyor. Dış tasarımda olduğu gibi iç tasarımda da şık ve sportif bir hava taşıyan Stelvio, deri, ahşap ve kumaş olmak üzere farklı malzemeler birbirini tamamlayan mükemmel bir uyum ortaya koyuyor.
Çift bölgeli klima veya donanım paketlerine bağlı olarak 8, 10 veya Harman Kardon imzalı 14 hoparlörle donatılan Alfa Connect bilgi ve eğlence sistemi gibi donanımlar, konforu artırıyor. Orta konsolun en üst bölümünde, sürücünün görüş alanında konumlandırılan ve "Magneti Marelli" ile birlikte geliştirilen entegre 3D navigasyonlu ve yüksek çözünürlüklü ekranın boyutu, Alfa Connect versiyonuna bağlı olarak 6.5 inç veya 8.8 inç olmak üzere değişkenlik gösteriyor.

Haberin Devamı

Performanslı seçenekler

Stelvio, heyecan verici tasarımını ve üstün yol tutuş özelliklerini, biri turbo benzinli, diğeri dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle tamamlıyor. 2.0 lt benzinli motor 280 HP güç üretirken 2.2 lt dizel motorsa 210 HP güce sahip. Tamamen yeni 2.0 lt turbo beslemeli benzinli motor, 400 Nm tork üretiyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 5.7 sn'de tamamlıyor. Her iki motorda da 8 kademeli otomatik şanzıman ve Q4 dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor. Bununla birlikte 180 HP'lik dizel motor, istenirse sadece arkadan itişli de sipariş edilebilecek.

DACIA

Dacia'dan otomatik yenilik

Türkiye'nin en popüler markaları arasında yer alan Dacia, İstanbul Autoshow'da, SUV sınıfının önemli modellerinden Duster'ın otomatik vitesli versiyonunu ön plana çıkaracak. Tam otomatik ve dizel motorlu Duster EDC'nin yanı sıra Dacia standında yeni marka kimliğine uygun şekilde yenilenmiş Sandero ve Logan MCV'yi de sergiliyor. Söz konusu değişim, Dacia'nın Dokker ile Lodgy modellerinde de göze çarpıyor.
Sandero'da, yenilenen tasarımın yanı sıra yeni donanımlar da yer alıyor. Autoshow'da, Sandero Stepway'in "Easy-R" yarı otomatik şanzımanlı versiyonu bulunuyor. Dacia, Sandero ve Dokker’ın ardından Lodgy'nin Stepway versiyonunu da Autoshow'da müşterinin beğenisine sunuluyor. Lodgy Stepway, crossover araçlardan alınan ilhamla daha kaslı bir görünüme ve güçlü kişiliğe kavuştu. Fuarda, Lodgy Stepway'in 7 koltuklu versiyonu sergileniyor. Dokker Stepway ise dış aksesuarlarla zenginleştirilmiş, SUV görünümlü modern ve kompakt tasarımıyla göze çarpıyor. Fuarda ayrıca Duster Transanatolia showcar da, motorsporları tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

124 Spider fuarla birlikte satışta

Otomotiv tarihinin en popüler roadster modellerinden Fiat 124 Spider, yeni jenerasyonu ile İstanbul Autoshow’da otomobilseverlerin karşısına çıkacak. Fuarla birlikte satışına başlanacak olan Fiat 124 Spider, hem manuel hem de otomatik şanzıman seçeneğine sahip olarak 1.4 litre 140 beygirlik benzinli motorla tüketicilerin beğenisine sunulacak. Arkadan itişli yeni 124 Spider, gerek göz alıcı "roadster" tasarımı gerekse güçlü teknik altyapısıyla ilk neslin başarısını daha da yukarılara taşımayı hedefliyor.
Otomobil petek tasarımlı altıgen üst ızgarası, motor kaputu üzerindeki güçlü çizgileri ve yatay şekilde tasarlanan arka farları gibi özellikleriyle ilk nesil Spider modelinin güncel bir uyarlaması olduğunu ilk bakışta belli ediyor. LED teknolojili ön ve arka aydınlatma gruplarının tasarımları aracın güçlü profiline ve dinamik görünümüne katkıda bulunuyor. Yeni Fiat 124 Spider, çift çıkışlı egzoz sistemi, aluminyum gri rengindeki takla barları ve ön cam çerçevesi, marşpiyelleri ve kapı kollarıyla da fark yaratan bir tasarım yapısına sahip olmasıyla ön plana çıkıyor.

Yeni Fiesta göz kırpacak!

Ford, İstanbul Autoshow 2017'de performanslı modellerinin yanı sıra ülkemizde de popüler olan Fiesta'nın yeni neslini Türkiye'deki sevenlerine ilk kez gösterecek. Bununla birlikte markanın SUV ve MPV modelleri de, Ford standında yerini alacak.
"Bir Başka" konseptiyle yeni bir dönem başlatan Ford, İstanbul Autoshow fuarında motorsporları geleneğinden gelen performanslı modellerinin yanı sıra, gençleşen geniş model yelpazesini bir arada sergileyecek. Ford'un süper spor otomobili GT'nin yarış versiyonu ile Ford Fiesta'nın yeni nesli, markanın standının yıldızları konumunda olacak.

Performans serisi

Markanın standında yer alacak yüksek performanslı modellerin başında, süper spor sınıfındaki Ford GT'nin Race Car yani yarış otomobili versiyonu geliyor.
İkonik GT40'ın modern dünyaya uyarlanan versiyonu olarak dikkati çeken Ford GT, hafiflik, aerodinaminin yanı sıra markanın çığır açan EcoBoost motor teknolojisine sahip. Ford GT'nin 3.5 lt'lik V6 EcoBoost motoru, 600 beygiri aşan gücüyle 550 Nm tork üretiyor. Ford GT, saatte 347 km/s'lik azami hızıyla, markanın bugüne kadar pistlerde yarışan en hızlı modeli. Araç, yüksek teknolojili ve kişiselleştirilebilir 10 inçlik dijital gösterge paneline sahip. Araçta "Normal", "Kaygan", "Spor", "Pist" ve "V-Max" modu olmak üzere, beş farklı sürüş seçeneği bulunurken, yol koşuluna göre bu sürüç modları otomatik ayarlanıyor.
Ford standında GT'nin yanı sıra efsane Mustang ve Focus'un "RS" ve yüksek performanslı "ST" versiyonları da bulunuyor. Fuarda yer alan yeni Focus RS, 350 beygirlik, 440Nm tork üreten 2.3 lt EcoBoost motoruyla donatılmış. Focus RS'te "Normal", "Spor", "Pist" ve "Drift" sürüş modları bulunuyor.

Yakında Türkiye'de

Geçen yıl Kasım ayında Avrupa lansmanı gerçekleştirilen yeni nesil Fiesta, Türkiye'de ilk defa İstanbul Autoshow'da sevenleriyle buluşacak. Tamamen yeni Fiesta, fuarda sportif "ST-Line" versiyonuyla sergilenecek.
Yeni neslinde Fiesta, bir önceki neslinin cesur tarzını daha zarif bir tasarım ve daha akıcı görünümle ileri taşıyor. Fuarda sergilenecek ST-Line ise, yeni Fiesta'nın bu görünümüne spor gövde kitleriyle daha saldırgan bir hava katıyor. Araçta 8 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranının yanı sıra araç içi bilgi ve eğlence sistemi olan Ford SYNC 3 de yer alıyor. Yeni Fiesta, aynı zamanda seçkin "B&O PLAY" müzik sistemi sunan ilk Ford modeli.

Diğer modeller

Ford'un standında, yenilenen Kuga ve Edge modellerinden oluşan SUV ailesi de yerini alıyor.
Markanın yeni SUV tasarım diline uygun olarak şekillendirilen yeni Kuga, LED gündüz farları, yeni stop lambaları ve yeni tasarlanmış bagaj kapağıyla dikkat çekiyor. Kuga, 1.5 lt'lik 120 beygir gücündeki dizel motor ve Powershift otomatik şanzımanla sunuluyor. Araçta gelişmiş "Otomatik Park" sistemi, "Akıllı Bagaj Kapağı", "Gelişmiş Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi", "Adaptif Hız Kontrolü", ısıtmalı deri koltuklar ve direksiyon simidi gibi unsurlar da bulunuyor.
Bir üst sınıfta yer alan Edge ise, açılabilir panoramik cam tavanı, kaslı tasarımı, konforlu iç mekanı, LED arka stop lambalarıyla dikkat çekiyor. Edge modelinde iç mekanı sessizleştiren "Aktif Gürültü Kontrol" sistemi, Sürüşe Duyarlı Direksiyon, Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı gibi unsurların yanı sıra otomatik vitesle kombine edilmiş çift turbo destekli 2.0 lt (210 beygir) dizel motor bulunuyor.

HONDA Yeni NSX ve Civic Type R heyecan fırtınası estirecek

Ürün gamını baştan aşağı yenileyen Honda, yeni modellerle otomobilseverlerin ilgi odağında kalmaya devam ediyor. Geçen yılın Ekim ayında Türkiye'de ürettiği 10. nesil Civic Sedan'ı lanse eden Honda, son olarak Mart ayında Civic Hatchback'i piyasaya sundu. Model atağını sürdüren marka, İstanbul Autoshow'da süper spor segmentindeki üyesi NSX efsanesinin yeni neslini ve yeni nesil kompakt sporcu Civic Type R'ı tanıtacak. Yeni NSX ve Civic Type R’ın sergilenceği performans bölümünde ayrıca bir de Formula 1 aracı olacak.
Nisan'da Avrupa’da yollara çıkan NSX, eş zamanlı olarak Türkiye’ye gelecek. Honda Türkiye, Avrupa'da NSX’i satacak olan Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya'yla birlikte 5 ülkeden biri. Performans tutkunlarının merakla beklediği yeni TYPE-R da son çeyrekte ithal edilecek. Honda, fuarda Jazz, Civic Hatchback, Civic Sedan, HR-V, C-RV olmak üzere ürün gamının tamamını otomobilseverlerle buluşturacak.

HYUNDAI

Hyundai'den hibrit atağı

Türkiye'de 20. üretim yılını kutlayan Hyundai, fuarda yeni nesil i30'un yanı sıra markanın tamamen yeni hibrit IONIQ modelinin lansmanını gerçekleştirecek.
Hyundai'nin Avrupa'da en çok satılan modeli olan i30, standın en önemli konuklarından biri. Tamamen yenilenen tasarımı, teknolojisi ve güvenliğiyle rekabete dahil olacak yeni nesil i30'un kabini de, dış tasarımı kadar iddialı. Önceki modele göre daha şık bir görünüme sahip yeni i30, yüksek kaliteli iç malzemeler, sade ve sofistike atmosferi şık bir biçimde kombine ediyor. Hyundai, yeni i30'da verimliliği ve düşük yakıt tüketimini geliştirmek amacıyla düşük hacimli turbo beslemeli motorlara yer veriyor. İki yeni nesil benzinli (1.4 lt MPi ve 1.4 lt T-GDI) ve 1.6 lt dizel motor seçenekleriyle sunulan otomobil, tüketimi yüzde 20'ye kadar düşürebilen ve aynı zamanda yüzde 10 performans avantajı sunabilen 7 ileri çift kavramalı (DCT) otomatik ya da 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabilecek.
Autoshow ile birlikte satışa sunulacak i30'u, IONIQ modeli izliyor. Yenilikçi IONIQ teknolojik özellikleri ve hibrit motoruyla marka adına yepyeni bir dönemi başlatıyor. Hyundai IONIQ, segmentinin sınırlarını zorlayan tüm özellikleriyle hibrit pazarına yeni bir soluk getirecek.

Hızlı modeller

Hyundai'nin fuardaki yeni performans konsepti de "N Zone" olacak. Bu özel bölümde, geçen hafta Tour De Corse Fransa Rallisi'nin kazanan Hyundai i20 Coupe WRC ve 200 beygirden fazla gücüyle hızlı babalara hitap eden "Elantra Sport Turbo" sahne alacak. Her iki otomobil, performans tutkunlarının beğenisine sunulurken aynı zamanda özel yarış simülasyonuyla da ralli etabı deneyimi yaşanacak. Stantta yeni donanım paketleriyle satışa sunulan i10 ve i20'nin yanı sıra Elantra ve Tucson da yerlerini alacak.

JEEP

Yeni Compass ile hava atacak

Avrupa lansmanı Cenevre Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilen yeni Jeep Compass, ülkemizde satışa sunulmadan önce İstanbul Autoshow 2017’de otomobil tutkunlarının beğenisine sunulacak. Compass, özgün Jeep tasarımını, on-road sürüş dinamikleri, yenilikçi güvenlik teknolojileriyle sınıfına yeni bir soluk getiriyor. Compass, "Longitude", "Limited" ve "Trailhawk" donanım paketleriyle satılacak. 1.4 litre benzinlinin yanı sıra 1.6 lt ve 2.0 lt dizel motor seçenekleriyle sonbahar aylarından itibaren satışa sunulacak. Araç 4x4 yeteneklerine ek olarak zarif ve güçlü tasarım hatlarıyla dikkat çekiyor.
Yeni Jeep Compass iki farklı akıllı 4x4 sistemi sayesinde off-road kabiliyetini artırdı. Yeni akıllı 4x4 sistemlerinin ikisi de motor torkunun yüzde 100'ünü tek bir tekerleğe iletebiliyor.
"Jeep Active Drive" sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi ve "Jeep Active Drive Low", bu sınıfta tek 20:1 oranlı sürünme moduna sahip sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi olarak ön plana çıkıyor. Gerek Jeep Active Drive, gerekse Active Drive Low olmak üzere her iki 4 tekerlekten çekiş sistemi de "Jeep Selec-Terrain" ile donatılmasıyla dikkat çekiyor. Jeep Selec-Terrain, her türlü hava ve yol şartında mümkün olan en iyi dört tekerlekten çekiş performansını sunmak üzere sürücüye "normal", "kar", "kum" ve "çamur" sürüş modları dışında Trailhawk versiyonuna özel "Rock" modu olmak üzere, sürüş şartlarına göre 5 farklı sürüş modundan birini seçme imkanı sunuyor.

MERCEDES

Mercedes'ten yenilik show

Mercedes-Benz, İstanbul Autoshow'da, ihtişamlı "Vision Mercedes-Maybach 6" konseptinin yanı sıra E-Serisi Coupe ve All-Terrain modellerini Türkiye'de ilk kez görücüye çıkıyor. Kompakt modellerden SUV'lara kadar hemen her sınıftaki otomobilleriyle fuarda yerini alan Mercedes-Benz, bununla birlikte prizden de şarj edilebilen hibrit teknolojili "GLC 350 e 4MATIC" modelini de ön plana çıkaracak.
30 Nisan'a kadar sürecek fuarda Mercedes-Benz Türk, geniş standında kompakt sınıftan geniş hacimli SUV'lara, geleneksel sedan otomobillerden coupe'lere, çevre dostu hibrit otomobillerden performanslı AMG modellerine kadar uzanan geniş ürün yelpazesiyle yer alacak. Standın en görkemli aracıysa, Vision Mercedes-Maybach 6 konsepti olacak. 2016 Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılan konsept, klasik öğeleri abartılı bir şekilde geleceğe aktarıyor. 2+2 kişilik otomobil, yaklaşık 6 metre uzunluğunda ve 750 beygirlik elektrikli.

E-Serisi'nin yıldızları

Mercedes, fuarda dört kişilik yeni E-Serisi Coupe ve arazi sürüşü odaklı tasarım detaylarına sahip yeni E-Serisi All-Terrain'in Türkiye lansmanlarını da yapıyor.
Yeni E-Serisi Coupe, kapsamlı akıllı telefon entegrasyonu, geniş ekranlı dijital kokpit ve isteğe bağlı olarak kısmi otonom sürüş imkânı sunan yeni sürüş destek sistemlerine sahip. Station wagon otomobillerin yetersiz kaldığı yollarda, yerden yüksek yapısı ve standart sunulan sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC ile E-Serisi All-Terrain ise, markanın bir diğer yeniliği konumunda.
"GLC 350 e 4MATIC" ise, hibrit teknolojisi ve çevreci özellikleriyle, son teknoloji sürüş yardımcı sistemleri ve dinamik tasarımıyla dikkat çekiyor. Konfordan ödün vermeden atak ve sportif bir sürüş sunan otomobil, toplamda 320 beygiri bulan gücüyle 0'dan 100 km/s hıza sadece 5.9 saniyede çıkabiliyor.

Uzaktan erişim teknolojisi

Bunun yanında Türkiye'de tüm 2017 model Mercedes-Benz otomobillerde sunulmaya başlanan "Mercedes me connect" hizmetleriyle, Mercedes-Benz acil çağrı sistemi, bakım yönetimi, uzaktan arıza teşhisi, kaza yönetimi ve arıza yönetimi hizmetlerinden süresiz yararlanılabiliyor. Standart sunulan "Remote Online" hizmetler sayesinde ise, uzaktan merkezi kilit kontrolü, uzaktan araç durumuna erişim, ilave ısıtıcının programlanması, park edilmiş konum bilgisi, araç takibi ve coğrafi sınırlandırma hizmetlerinden ilk 3 yıl ücretsiz yararlanılabiliyor. Remote Online donanımına ek olarak 360o kameralı park yardımcısı ve KEYLESS-GO donanımlı yeni E-Serisi otomobiller de, araç dışından park etme yardımcısı hizmetini ilk üç yıl ücretsiz kullanabiliyor.

NISSAN

Nissan fuarı 'elektrik'lendirecek

Japon otomotiv devi Nissan, "BladeGlider" konsepti ve güncel modelleriyle fuarda yerini alacak. Nissan, Autoshow 2017’de BladeGlider'ın yanı sıra Navara, X-Trail, Qashqai, Juke, Pulsar ve Micra modellerini sergileyecek.
Nissan BladeGlider, devrim niteliğindeki tasarımıyla yüksek performans ile sıfır emisyonu aynı potada eritiyor. BladeGlider konsepti Nissan'ın devam eden sıfır emisyonlu araçlar, otonom sürüş sistemleri ve bağlanabilirlik de dahil yeni otomotiv teknolojilerini geliştirilme konusundaki taahhüdünün önemli bir parçasını oluşturuyor. 4.300 mm uzunluğa, 1.850 mm genişliğe ve 1.300 mm yüksekliğe sahip BladeGlider, köşelerde konumlandırılan tekerlekler sayesinde 2.800 mm dingil mesafesi sunuyor.
Yüzde 100 elektrikli araç tekerleklerden aldığı verilerle; hız, pillerin şarj durumu, enerji geri kazanım modu ve tork haritası gibi sürüşle ilgili bilgileri gelişmiş bilgi ekranında gösteriyor. Merkezi ekranı çevreleyen iki adet ekran ön tekerleklerin hemen arkasına yerleştirilmiş olan geri görüş kameralarının görüntüsünü yansıtıyor.

OPEL

Opel'den üç yenilik bir arada

Model yelpazesini genişletmeye ve yenilemeye devam eden Opel, İstanbul Autoshow 2017'de yeni nesil "Insignia Grand Sport", "Insignia Sports Tourer" ve B sınıfı "Crossland X" crossover olmak üzere üç yeni modelinin Türkiye tanıtımını yapacak.
Ülkemizde Haziran ayı sonundan itibaren satışına başlanacak yeni ikinci nesil Insignia Grand Sport, tamamen farklı nefes kesen hatları, 400 metreye kadar aydınlatma sağlayan IntelliLux LED Matrix farları, ortopedik koltukları, ısıtmalı arka koltuklarıyla dikkat çekiyor. 1.5 lt 165 HP benzinlinin yanı sıra 1.6 lt 136 HP ve 2.0 lt 210 HP dizel motor seçenekleriyle sunulacak yeni Insignia Grand Sport'ta, akıllı dört çeker seçeneğinin yanı sıra 8 ileri otomatik vites ve 360 derece kamera gibi unsurlar da bulunacak. Aracın başlangıç fiyatı 118 bin 900 TL olacak.
Insignia Sports Tourer ise, Ağustos ayında Türkiye'de satışa sunulacak. Yeni nesil Insignia'nın station wagon modeli olan Insignia Sports Tourer, alçak oturma pozisyonu ve üstün sürüş dinamikleriyle fark yaratmayı hedefliyor. Toplam 1.665 litreye varan bagaj hacmiyle de dikkat çekiyor.

Yeni bir crossover

Markanın tamamen yeni modeli "Crossland X" ise, Türkiye'de Temmuz ayında pazara sunulacak. Opel'in Avrupa'da istikrarlı şekilde büyüyen B crossover segmentine giriş yapacağı yeni modeli Crossland X, yüksek oturma pozisyonu ve havalı SUV görünümüyle fark yaratacak. Araçta Full Adaptif LED farları, Head-up display, 180 derece geri görüş kamerası ve geliştirilmiş park destek sistemi gibi teknolojik unsurlara sahip.
Opel, bu üç yeni modelinin Türkiye tanıtımının yanı sıra "GT Concept" otomobilini de İstanbul'daki standına konuk edecek.

LEXUS
Fuarın tek 'uzay aracı'

Lüks otomobil üreticisi Lexus, İstanbul Autoshow'de birçok yenilikle katılacak. Sadece bir otomobil üreticisi değil, bir "yaşam tarzı markası" olduğunu vurgulamaya çalışan Lexus, İstanbul Autoshow'da, "Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu" filmi için tasarlanmış "SKYJET Uzay Aracı"nı sergileyecek. Lexus tasarımcılarına ait ve 28. yüzyıl zamanlarında kullanılan SKYJET, filmin kahramanının zamanda yolculuk yapmasını sağlıyor.
Bununla birlikte, fuarda Lexus'un yeni hibrit modelleri de otomobil tutkunlarıyla buluşacak. Ziyaretçiler fuarda, premium SUV modelinin hibrit versiyonu RX450h, crossover modelinin hibrit versiyonu NX300h, sportif sedan modelinin hibrit versiyonu GS300h'yi inceleme şansı elde edecekler.
Lexus'un yeni yıldızı ise "CT 200h" olacak. Dünyanın ilk kompakt lüks hibrit otomobili olan CT 200h, fuarla birlikte Türkiye pazarına giriş yapacak. Lexus markasının eşsiz lüksünü, gelişmiş hibrit teknolojisiyle buluşturan CT 200h, hem tasarımı hem de sürüş özellikleriyle öne çıkacak.
Marka, ayrıca fuarda "F Performance" ürün gamından da modeller sergileyecek. Bunlar "RC F" ve "GS F" olacak. Her iki otomobil de, 477 beygir güç üreten 5.0 lt V8 motora sahip. Lexus'un yüksek performanslı ruhunu taşıyan bu otomobillere ilham olan yarış otomobili "RC F GT3" de fuarda yerini alacak.

PEUGEOT
-------

Peugeot 5008 sınıf değiştirdi

Model atağını sürdüren Peugeot, İstanbul Autoshow 2017'de iki yeniliğini daha tanıtacak. İkinci neslinde "sınıf değiştirip" 7 koltuklu SUV'a dönüşen 5008 ve markanın ticari araç sınıfındaki yeni temsilcisi Traveller, Peugeot standının yıldızları olacak. Ayrıca otomobil severlerin efsane olarak adlandırdığı "208 GTI by Peugeot Sport modeli" ve sportif karakteriyle "308 GTi by Peugeot Sport" da markanın sportif genlerini öne çıkararak "performans" alanında yerlerini alıyor.
Daha önceki hayatında minivan olan 5008, bu kez farklı bir bedende ve daha ihtişamlı bir şekilde dönüyor. 7 koltuklu bir SUV haline dönüşen yeni 5008, markanın sınıf atlama stratejisini sürdürmek, uluslararası pazarlarda başarı yakalamak ve 7 koltuklu kompakt SUV pazarında öncü olmak gibi hedeflere sahip. Yenilikçi "Peugeot i-Cockpit"in en yeni ve güncel versiyonuyla donatılan 5008, konsola entegre 8 inç dokunmatik ekran ve 12.3 inç dijital head-up display gibi özelliklerle sürücünün hayatını kolaylaştırıyor.
Yeni 5008 SUV, 2.8 metrelik dingil mesafesiyle kompakt dış boyutlarına karşın içeride geniş bir alan sunuyor. Elektrikli bagaj kapağı, kabin içine dağıtılan toplam 39 litrelik saklama alanları gibi unsurlarsa, aracın pratikliğini ortaya koyuyor.
Araç, benzinli PureTech ve dizel BlueHDi motor seçeneklerine sahip.

İddialı bir yolculuk

Geçen yıl Cenevre Otomobil Fuarı'nda dünya tanıtımı yapılan Peugeot Traveller ise, sınıfında iddialı bir araç.
Markanın SUV ve binek modellerinin yeni tasarım dilini yansıtan görünümüyle dikkati çeken Traveller, iç mekanında sunduğu üst sınıf konforla keyifli bir yolculuk vaat ediyor. 9 koltuğa kadar farklı oturma kombinasyonlarına sahip olan Traveller, zengin donanımlarıyla da iddialı. 180 HP ve 400 Nm’ye kadar farklı güç alternatiflerine sahip olan dizel motorla donatılmış.
Peugeot standında ayrıca Peugeot Sport'un imzasını taşıyan 208 GTi by Peugeot Sport ve 308 GTi by Peugeot Sport modelleri de yerlerini alıyor.

Renault SUV ailesi görücüde

Renault, Autoshow'da yeni Captur ve Koleos’un Türkiye tanıtımını gerçekleştirecek. Markanın böylece Kadjar ile birlikte SUV ürün gamı tamamlanmış olacak. Yeni Captur daha cesur ve iddialı bir görünümle öne çıkarken, yeni Koleos güçlü bir SUV’un tüm karakteristik özelliklerini bünyesinde barındırıyor.
Ayrıca Renault’nun tasarım anlayışı ve gelecekteki teknolojisi hakkında ipuçları veren, elektrikli bir GT olan konsept model "TREZOR" da stantta yerini alıyor. TREZOR, yeni Renault tasarım anlayışının izlerini taşıyor: sıcak, yalın ve duygu dolu hatlar; C-biçimli far tasarımı.
Elektrikli otomobil teknolojisinin öncüsü ve Avrupa’nın bu pazarda lider markası Renault, artık rekor düzeyde 400km’lik sürüş menzili sunduğu ZOE ile bu alanda yepyeni bir sayfa açıyor.
Renault’nun yaratıcısı olduğu D-MPV segmentinde yeni Espace, ilk kez otomobil severler ile Autoshow’da buluşuyor. Otomobil SUV benzeri kaslı yapısıyla göze çarpan Espace, dinamizmi ve gücü temsil ediyor. Motorsporları tutkunları için F1 Show Car Autoshow’un en ilgi çekici modellerinden biri olarak öne çıkıyor. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından geçen hafta "Türkiye’de Yılın Otomobili" seçilen Megane Sedan da yeni unvanı ile standın en gözde modelleri arasında yerini alıyor. 1.488 metrekarelik Renault standında ayrıca Talisman, Megane ailesi, Clio HB, Twizy’nin de yer aldığı 16 araç sergilenecek.

Ssangyong'dan geleceğin öngörüsü

SsangYong, XAVL konseptini Cenevre Otomobil Fuarı'ndan sonra dünyada ilk kez İstanbul Autoshow Fuarı'nda sergiliyor. Yolcularıyla duygusal bağ kuran, kullanıcı dostu bir temele dayanan araç, markanın gelecekteki büyümesine katkıda bulunacak, sert, maskülen görünümlü ve orijinal bir SUV konsepti.
İlhamını 1990'lı yılların ikinci nesil klasik Korando'dan alan XAVL, 7 bağımsız koltuk ile geniş iç hacim sunarken, gerçek off-road kabiliyetini, çok amaçlı bir MPV'nin pratikliğiyle birleştirerek, orta boy SUV için farklılaştırılmış bir rol üstleniyor.


Türk imzalı yeni Yaris
otomobil severlerle tanışacak

Toyota, İstanbul Autoshow'da en geniş hibrit ürün gamıyla yerini alırken, dijital dünyadaki yenilikleriyle de göz dolduracak.
2017 yılını "Türkiye'de hibrit yılı" ilan eden Toyota, İstanbul Autoshow'da Türkiye'de üretilen Toyota C-HR'ın Hybrid versiyonu başta olmak üzere Auris Hybrid, Auris TS Hybrid, Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid ve ilk seri üretim hibrit model Prius’un son versiyonunu sergileyecek. Toyota aynı zamanda yenilenen Yaris'i de Türkiye'de ilk kez İstanbul Autoshow'da beğenilere sunacak.
Avrupa başta olmak üzere dünya çapında önemli satış başarısına ulaşan Yaris, yenilenerek iddiasını sürdürmeye hazırlanıyor. Yaris'in dış tasarımı Toyota Avrupa Kıdemli Proje Müdürü Serkan Karaman, iç tasarımı Toyota Avrupa Ar-Ge Mühendisi Özgür Taştekin tarafından şekillendi. Toyota, yeni Yaris'i geliştirirken özellikle tasarım, kalite, performans ve güvenlik konularına odaklandı. 90 milyon euro yatırımla gerçekleşen bu programda, aracın tasarımını, dinamik performansını ve güvenliğini geliştirmek üzerine 900’den daha fazla yeni parça kullanıldı.
Daha dinamik bir tasarımla yenilenen Yaris'in ön bölümünde yeni bir tampon, yeni farlar, ön panjur ile akıcı bir çizgi oluşturuldu. Yeni arka bölüm ve stop grubu, aracın profiline ekstra uzunluk ve sportiflik katıyor. Yeni arka tasarım ile birlikte stop grubu kapılara kadar uzanıyor. Yeni Yaris'in kabini, yeni döşemeler, renkler, ince detaylarla ve artan ergonomik alanlarla şimdi daha da yeni ve modern bir görünüme kavuştu. Yeni sürücü göstergesinde iki analog gösterge ve onların ortasında yeni 4.2 inç'lik renkli TFT çoklu bilgi ekranı yer alıyor.
Yenilenen Yaris için geliştirilen tamamen yeni 1.5 litrelik dört silindirli benzinli motor, mevcut 1.33 litrelik motorun yerini alacak. Yaris’in atmosferik 1.496 cc motoru, 111 beygir güç ve 136 Nm tork üretiyor. Yaris ürün yelpazesi arasında 111 beygirlik 1.5 litre benzinli ve 100 beygir güç üreten 1.5 litre hibrit versiyonların yanı sıra 69 beygir gücünde 1.0 litre üç silindirli motor da satışa sunulacak.

Tüm hibritler bir arada

2017 yılını "Türkiye'de hibrit yılı" ilan eden Toyota, İstanbul Autoshow'da "yerli" C-HR Hybrid başta olmak üzere Auris Hybrid, Auris TS Hybrid, Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid ve ilk seri üretim hibrit model Prius’un son versiyonunu sergileyecek. Dünyada yıllık hibrit otomobil satışlarını 1.5 milyon adetlere taşıyan Toyota, 2020 yılına kadar toplamda 15 milyon hibrit araç satışına ulaşmayı hedefliyor. Bugün dünyanın 90 ülkesi ve bölgesinde 33 farklı hibrit ve bir plug-in hybrid modeli ile pazarda yer alan Toyota, 10 milyonu aşan satışıyla hibrit teknolojisi konusunda liderliği elinde bulundurmayı sürdürüyor. Toyota ilk seri üretim hibrit otomobil Prius’u sunduğu 1997 yılından bu yana tüm dünyada 10 milyon adedin üzerinde satış gerçekleştirdi. Hibrit araç modellerini artırarak yeni bir segment yaratan Toyota, tüm otomobil endüstrisinde çevreci ve yakıt verimliliğine sahip araçlarıyla küresel çevre sorunlarına katkı sağlamaya da başladı. Hibrit araçların kullanılmasıyla birlikte, eşdeğer fosil yakıtlı araçların kullanımına göre yaklaşık 77 milyon ton daha az karbondiosit emisyonu salımı gerçekleşti ve 29 milyon kilolitre yakıt tasarrufu sağlandı. Toyota hibrit araçlarıyla tasarruf edilen yakıtla dünya ve ayın etrafında 1.5 milyon defa dönülebiliyor.

Gelecekten gelen otomobil!

Türkiye'nin en hızlı ve teknolojik sigorta şirketi olan Generali Sigorta, geleceği şekillendiren sigortacılık yaklaşımıyla, sektöründe ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Generali, 2015 yılından bu yana hizmet ve sigorta sponsorluğunu üstlendiği, otomobil tutkunlarının sabırsızlıkla beklediği İstanbul Autoshow 2017'ye damgasını vuracak büyük bir sürprize daha imza attı.
21 - 30 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Autoshow 2017'de, ziyaretçileri geçmişe götürerek keyifli anlar yaşatmak isteyen Generali, 80’lerin kült filmi "Geleceğe Dönüş"ün başkahramanı DeLorean DMC-12 ile otomobil meraklılarını buluşturuyor. Gösterime girdiği yıllarda başrol oyuncusunun zaman makinesine dönüşen arabasıyla geçmişe ve geleceğe giderek yaşadığı maceraları anlatan Geleceğe Dönüş filminin en popüler kahramanı olan DeLorean DMC-12 ile ziyaretçiler Generali Sigorta farkıyla zamanda nostaljik bir yolculuğa çıkacak.

Yazarlar