Otomobil Volvo XC40 ilk kez görüntülendi

Volvo XC40 ilk kez görüntülendi

27.07.2017 - 08:58 | Son Güncellenme:

Volvo XC40, şirketin Almanya internet sitesinde yayınlanan görselle ilk kez ortaya çıkmış oldu. Volvo'nun bu yeni SUV modeli heyecana yol açtı.

Volvo XC40 ilk kez görüntülendi

Volvo, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla yakın gelecekte yalnızca elektrikli araç üreteceğini belirtmişti. Bu açıklamanın yankıları sürerken Volvo, markanın küçük ebatlı SUV modeli XC40 modeline ait bir görselini yayınladı.

Haberin Devamı


Volvo'nun Almanya'daki internet sitesinde konulan görselde araç net bir şekilde belli oluyor. Boyut olarak daha küçük olmakla birlikte görüntüsü XC60 ve XC90 modellerinden esintiler taşıyor. Volvo'dan yetkililer XC40 modelinin kendi segmentinin en küçüğü olacağını belirtti. Değerli ve dayanıklı malzemeler kullanılarak üretileceği açıklanan otomobil bu Sonbahar aylarında satışa çıkacak.

180 beygirlik hibrit, 106 beygirlik benzinli ve 76 beygirlik elektrikli motor seçenekleriyle satışa çıkacak olan XC40'ın fiyatı 33.000 Avro seviyelerinde olacak. Otomobilin rekabete gireceği modeller ise Jaguar E-Pace, Audi Q3 ve Range Rpver Evoque. Son olarak fiyatlara bakıldığında Volvo XC40'ın rakiplerinin önüne geçtiği görülüyor.