Otomobil Yeni Transit’in kapıları 550 bin kez çarpıldı!

Yeni Transit’in kapıları 550 bin kez çarpıldı!

04.06.2012 - 00:30 | Son Güncellenme:

Ford Otosan’ın 630 milyon dolarlık yatırımla üretimine başladığı yeni Transit Custom’ın, bantlara gelene kadar ne denli “işkence” çektiği ortaya çıktı.

Yeni Transit’in kapıları 550 bin kez çarpıldı

Ford mühendisleri, yıllarca dayanıklı bir şekilde çalışıp çalışmayacağını denemek için aracın kapılarını en ağır koşullarda tam 550 bin kez açıp-kapatmışlar.
Laboratuar ortamında, -40 ile +82 derecelik sıcaklıklarda gerçekleştirilen testlerde kapılar özel bir robot eşliğinde açılıp-kapatılmamış, adeta çarpılmış... Bu testlerde ön kapılar 250 bin, yan kayar sürgülü kapılar 150 bin ve arka bagaj kapağı da 150 bin kez olmak üzere tüm kapılar toplamda 550 bin kez tekrarlanan hareketlerle denenmiş. Ford mühendisleri, bu testlerin, gerçek hayatta tüketicilerin kapı kapatma alışkanlıklarını yansıtması bakımından önem taşıdığını belirtiyorlar.

Kesinlikle herşeye hazırlar
Ford Avrupa’nın Ticari Araçlar Bölümü’nün Baş Mühendisi Barry Gale, “Bu, tam anlamıyla modern zamanların işkencesi diye nitelenebilecek bir test” diyor. Bir otomobile uygulanan ön kapı testinin 84 bin kez tekrarlandığını hatırlatan Gale, devam ediyor:
“Biz, bir ticari aracın daha dayanıklı olması gerektiğine inanarak ön kapıyı 250 bin kez kapatıp açtık. Daha doğrusu en sert şekilde kapıyı çarptık. Kullandığımız test robotu, tüketicilerin gerçek hayattaki kapı kapatma şekillerini taklit edebiliyor. Kapı kapatma hızları, daha önceki testlerde elde edilen verilere göre belirleniyor. Testlerde kapıların zarar görmediğini farkettik. Yani, yeni Transit kesinlikle her şeye hazır.”

İmalatçıları ödüllendirdi
Bu arada Ford Otosan, tedarikçilerinin bir bölümünü ödüllendirdi. Ford Otosan’ın düzenlediği “İmalatçı Başarı Ödülleri”ni 9 imalatçı firma paylaştı.

Haberin Devamı

En güçlü Maserati temmuzda geliyor

İtalyan spor otomobil üreticisi Maserati’nin 460 HP’lik en güçlü versiyonu, temmuz ayında 317 bin euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Maserati’nin Tofaş çatısı altındaki temsilcisi FerMas tarafından satışına başlanacak 460 HP’lik GranTurismo, 300 km/s’lik maksimum hızıyla dikkat çekiyor.
GranTurismo model ailesinin de en güçlü versiyonu olan araç, Cenevre Otomobil Fuarı’nad küçük makyajlarla birlikte tanıtılmıştı. Aracın kaputunun altında 4.7 lt V8 motor yatıyor. 6 ileri iki ayrı otomatik şanzıman alternatifiyle donatılan GranTurismo Sport, daha sportif performans sergileyebilen elektronik “MC Shift” şanzımanla 0-100 km/s’ye 4.7 sn’de çıkıyor. Diğer şanzıman seçeneğindeyse 0-100 km/s hızlanması 4.8 sn oluyor.

Yazarlar